Soros nu ne lasă să ne spălăm pe dinți. Și încurajează violul

Hai sa ne uităm un pic la știrile de la finalul acestei săptămâni. Un Eurobarometru european spune că jumătate dintre români ar găsi o justificare pentru viol. De la haine provocatore la acceptarea însoțirii acasă. Nu vă faceți griji. Modelul cultural se aplică la jumătate din estul Europei.

Un eșec masiv al educației de la noi. Și aia de la școală și aia de acasă. Cu atât mai surprinzător cu cât pe aici se fac ore de religie și de educație civică. Este un eșec al civilizației noastre profunde. Și o dramă.

Dar să mergem mai departe. Colegii mei de la Digi 24 au făcut un reportaj la țară în care află că românii nu prea se spală pe dinți. Adică mai deloc. Lumea de la țară nici nu se spală, nici nu merge la dentist. Adevărul este că nu pre are unde să meargă. La vreo trei mii de comune din România sunt 1400 de cabinete stomatologice. Sincer, mă mir și de alea.

Halul de sărăcie în care au ajuns o parte din conaționalii noștri este strigător la cer. Distribuția veniturilor este mai mult decât injustă. Dar toate casele alea sunt pline de televizoare, de aparate noi, uneori de mașini. Ce lipsește este educația și voința de a ieși din zona nespălatului. 

Tot în aceeași zonă, câțiva reporteri caută oameni la muncă. Nu sunt de acord cu rezultatul testului lor. Se miră că nu au găsit pe nimeni să muncească pe 30 de lei pe zi. Zic să muncească ei pe 30 de lei pe zi. Nu e o sumă corectă pentru o zi de muncă. Peste tot face mai mult.

Dar asta nu înseamnă că problema nu există. În București și în jur, nici la 150 de lei pe zi nu găsești oameni. Nu-i mai găsești nici cu masă, nici cu băutură. Alții nu vor la muncă pe salariul minim, dar nici la 1200 de lei. Sigur că patronii ar putea plăti mai mult, dar în toate este un echilibru. Și firmele astea primesc contracte tocmai pentru că mai lasă din preț. Îi disprețuiesc pe patronii care își iau un Porsche și țin oamenii la 1000 de lei. ”Trebuie să ai față, ca să primești contracte îmi explică”, ca și cum munca și calitatea e prețuită în aspectul patronului.

Dar nu asta e problema. Ci faptul că sărăcia asta lucie, nu e deloc temă reală de campanie. Singurul lucru pe care îl primesc oamenii este acela că s-ar putea să li se mărească una sau alta. Clasicul ”să ni se dea câte ceva” Discuția despre sisteme care să oprească asta este inexistentă în campanie.

În schimb este plin de fantoma lui Soros care este vinovat  de toate. Mă aștept să fie vinovat de violuri, de lipsa pastei de dinți, dar și de faptul că nimeni nu mai vrea să muncească. Soros poate fi vinovat de orice, mai puțin însă de halul în care am ajuns în ultimii ani. România nu a fost condusă și educată de Soros.

Ceea ce li se spune astăzi concetățenilor noștri este o imensă minciună. Una strigătoare la cer. Nici Vadim Tudor n-a făcut-o mai bine. Singurii responsabili de ce ni se întâmplă acum suntem noi și voturile noastre. Și educația pe care nu am dat-o sau nu am primit-o la timp.

Apropo, când vă mai spune un politician ceva de Soros, întrebați-l în ce casă stă și cât câștigă. Și apoi faceți voi calculele.      

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

4 comentarii la Soros nu ne lasă să ne spălăm pe dinți. Și încurajează violul

  1. Avatar Malin spune:

    Ticalos mare Soros asta. Cine-ar fi crezut?

  2. Avatar Dana Scumpu spune:

    Da, revoltator cum a ajuns Soros sa fie blamat pt toate relele dupa ce a oferit, pentru foarte multi tineri ai anilor „90, deschidere catre o lume, altfel interzisa.

  3. Avatar animaloo spune:

    culmea e ca sunt anumite domenii in care daca patronul nu e imbracat bine nu este bagat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!