Șmecheria cu ”guvernul de stânga ia de la săraci”

Nu ca vreau sa ma dau deștept dar ieri am râs de toată agitația apărută pe știrea de mai jos. Și câtă lume celebră s-a dat cu fundul de pământ. Uite că și reflexele de jurnalist sunt bune. Așa că, UPDATE: premierul a retras proiectul

Pentru proprietarii de masini, impozitul va creste de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi in cazul autoturismelor cu motoare de pana la 1.600 cm3 inclusiv si de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru masinile cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.601 cmc si 2.000 cmc inclusiv. Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrica intre 2.001 cmc si 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scadea insa, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scaderea continuand si pentru masini cu motoare mai mari. ( sursa)

Proiectul de modificare a Codului Fiscal a ajuns în presă și probabil asta va fi una dintre cele mai discutate modificări: mărirea impozitelor la mașinile mici și scăderea la cele mari. Pe dos de cum ar face un guvern socialist.

PSD o să ia mulți bani de la armata de Loganuri și SUV-urile clasei mijlocii. În schimb, toți șmecherii cu jeep-uri vor primi o gură de oxigen că tot li s-a scumpit benzina. Poate ar trebui să ne uităm mai cu atenție la mașinile de partid.

Proiectul vine de la Ministerul Ioanei Petrescu, dar șansele să treacă de maniera asta sunt inexistente spun surse guvernamentale. Altminteri cred că toată lumea e de acord că e necesară mărirea impozitelor la locuințe. Dar sunt sigur că asta e singura măsură care nu va fi luată. Totuși e an electoral. De asta zic că nici prima nu va trece. Chiar aș pune pariu că Victor Ponta va anunța că o astfel de măsură nu se va lua.  Mai mult, am așa un sentiment că toata treaba e pusă astfel încât să necesite o intervenție salvatoare a viitorului candidat.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Șmecheria cu ”guvernul de stânga ia de la săraci”

 1. Teo spune:

  Întâlnirea de la Cotroceni pe tema reducerii CAS și mici frânturi din codul fiscal retras de la consultare ne dau semnalul că după alegerile prezidențiale din toamna asta, odată cu reducerea CAS vor veni la pachet, pentru compensarea bugetului, mai multe măriri de impozite PE BUNURI !!!
  Guvernul vrea să impoziteze (și pe undeva e chiar logic) bunurile ce NU pot fi ascunse ușor și și să reducă impozitele pe muncă, pentru că românul a devenit artist în munca la negru sau ascunsă.
  De aceea Băsescu s-a străduit să o determine pe madam Harvard să recunoască de unde va fi acoperită gaura de la reducerea CAS, pentru că spera să folosească răspunsul pe post de „muniție electorală”.
  Vor fi mărite zdravăn impozitele pe bunuri ușor inventariabile: terenuri, case, vile dă vacanță, mașini!
  Dă ce? Păi e simplu: ți-ar trebui 10 armate de gărzi financiare și DNA să prinzi pe ăia care fură din bugetul statului, însă numai o duzină de contabili care să știe cum să numere casele pe Google Earth și să le lege de proprietari la cadastru. Pe principiul dacă nu vă prindem cum furați, vă luăm măcar banii înapoi din impozite!!!
  Nimeni din UE și FMI nu o să cârâie, pentru că știu că impozitele pe terenuri, clădiri și mașini sunt mai mici dăcât în UE. Deci ați înțeles acum de ce o tot oprea Ponta pe madam Harvard să zică adevăru’? Pentru că nu e bine să-l aflați înainte de alegeri! Pentru că impozitele nu vor crește dăcât după …

  Trebușoara cu impozitarea ESTE INEVITABILĂ!!!
  Este EVIDENT că bătutul cu cărămida în piept a tuturor guvernelor de până acum că vor lupta împotriva fraudelor fiscale n-a ținut și nu va ține, pentru că mafia este mare și infiltrată în toate cotloanele.
  Dar cu fiscul care te belește de bani pe bunuri, nu ai cum s-o mai scoți la capăt, să zici că n-ai dăcât o casă când Udrea are 24 de terenuri și 18 hoteluri. Numai impozitele pe care o să le plătească pe astea, o să-i scoată pe nas toată șpaga ciugulită de unde nu mai știm și nu mai contează de unde!
  Efectele laterale acestei măsuri vor fi: scăderea prețului la terenuri și case!
  Un alt efect va fi, surprinzător, creșterea salariului pe care corporatistul îl va pretinde de la patron, arătându-i ăstuia că nu mai merge să-i plătim pe informaticieni cu juma de salariu cât în Franța, dacă el face tot atâta muncă și are de plătit tot atâtea impozite!
  Se împinge încet-încet bariera către uniformizarea veniturilor și a mulgerii contribuabilului pe bunurile astea în toată Europa, să nu mai poată fugi italianul cu fondurile ciordite la el în România, unde cumpără juma din insula Brăilei și două trei vile pe te-miri-ce-și-mai-nimic!

  Guvern de stânga cu măsuri „de dreapta”?
  Multe voci s-au ridicat criticând mărirea impozitelor la mașinile mici, că n-ar fi măsură „de stânga”. Asta cu stânga sau dreapta e o aiureală. E măsură „matematic” dictată de faptul că sunt mai multe mașini de cilindree < 1600cmc în România. Dacă vrei să peticești bugetul, n-o să reușești asta luând câte 1000€ de la 100 de oameni ci 10€ de la 1.000.000 mofluji. Le ridici și ălora mari un pic impozitul, să astâmperi și setea de răzbunare pe capra vecinului, da' atât e singura satisfacție!

 2. Kati spune:

  Ma intreb de ce oare nu s-or declara incapabili si sa plece toti sa ne lase in pace cu bugetul lor de kkt!
  M-am saturatd e 25 de ani sa aud de bugetul de stat si de cat de mult il protejeaza, vezi Doamne, politicienii si functionarii.
  Niste escroci! Toti pentru ca toti sunt in aceaasi gasca! Fara nicio exceptie ! Chiar fara nicio exceptie!
  Atata vreme cat definitia cuvantului partid mai insemana ce zice DEX-ul toti sunt in aceeasi oală!
  Poate ca-ar trebui si ziaristii sa-i mai ia la 3 pazeste pe cate unii care, cu un dram de imagine mai spalata, mai apar vexati pe Tv-uri si se lamenteaza fara scrupule ” sa nu generalizam , va rog!”
  Ba sa generalizam domnilor si doamnelor, pentru ca toti sunt in aceeasi oala, ca daca n-ar fi n-ar mai sta pe scaunele pe care stau!!!!
  Poate ca ar trebui mai intai sa se gandeasca la bugetul nostru si apoi la ala de stat ca daca noi n-avem nici bugetul lor de stat nu are de unde sa aiba.
  E logic si firesc… intr-o tara in care de la coafeza la patron de fabrica nimeni nu are, nu are cum sa aiba bugetul de stat…
  Asa ca poate mai pun punct la porcaiala asta pe tema banului public si lasa tara asta sa ma si respire… pana cand nu s-o sufoca intr-atat si le-o va trage mai ceva ca-n 89!
  Sper sa nu mai fie mult pana atunci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!