S-a făcut dreptate și la salariile primarilor

Că tot se întreba foarte multă lume unde e creșterea economică lde 3,5 la sută, pot să spun că am găsit-o ieri la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Am văzut-o foarte bine într-o mărire de salarii dată primarilor și care merge până la 50 la sută.  Asta în cazul unor primari și viceprimari de comune.

La orașe mărirea este între 8 și 16 la sută, la municipii e de 7 la sută, iar lui Oprescu îi dau doar 5,5 la sută.

Ce înseamnă asta în bani?

Asta înseamnă că Sorin Magicul ajunge la un pic peste 8000 de lei brut, iar un viceprimar de comună pe la 3300 de lei, de pe la 2300. Diferențele de măriri apar ca urmare a diverselor comune și orașe că așa e salarizarea, funcție de numărul de locuitori.

Mărirea s-a făcut prin amendament la lege, introdus de deputatul PSD, Florin Iordache pe care vă las plăcerea să-l auziți

Care e șmecheria?

Legea e votată de toată lumea, fără probleme pentru că toți au nevoie de primari în cele două campanii care urmează. De altminteri și cei din USL a uitat să se certe pe subiect și au votat cot la cot.

Și ca să nu se scandalizeze nimeni prea tare, amendamentul e băgat laolaltă cu o mărire de salarii pentru profesorii tineri și cu acordarea unei burse pentru rezidenții cu salarii mai mici de 3000 de lei. Profesorii primesc 10 la sută, iar medicii 670 de lei. Faceți voi comparația cu mărirea care li se oferă primarilor și consilierilor.

În total ar fi peste 6300 de primari iar banii necesari sunt undeva la 43 de milioane de lei până la sfârșitul anului.

Acum, mă gândesc că e bine că măcar cineva simte creșterea economică. E puțin,dar semnificativ. De fapt ei sunt consecvenți. Cum și-au băgat amnistia și grațierea și-au băgat și niște salarii. Mai trebuie să umble și pe la niște incompatibilități și treaba e gata. Astfel se va simți nu numai dreptate până la capăt. ci mai ales dreptate de la capăt. De la capătul de sus.

Desigur mai e doar un pic și ăia 70 la sută vor vedea și capătul la care s-a făcut dreptate.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “S-a făcut dreptate și la salariile primarilor

  1. Avatar ioinita spune:

    Asta e tot tatic de hoti ! Pai profesorul are bai boule mai mare salariul, ca stie sa scrie ,pai boule,te-ai inrebat citi primari stiu sa scrie ?Tu ce coeficient de mecla ai ?Ca dupa cum vorbesti tinde catr zero,bai javra ordinara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!