România penală, ultimul asalt

Urmăriți cu atenție următoarele fapte. Piedone candidează, Vanghelie candidează, Olguța candidează. De fapt, zeci de primari sau aleși locali, care au probleme cu legea sau chiar au fost condamnați, candidează din nou. Oamenii nu vor să plece deloc pentru că ei cred că sunt cheia și lăcata. Dar și pentru că nu pot părăsi acest mod de a face afaceri.

Aveți aici o listă completă. Să mai adaugăm: Romeo Stavarache, Tudor Pendiuc, George Scripcaru sau Cătălin Cherecheș, mai nou. Și peste toate astea, mai puneți următoarea lege dezbătută în parlament.

Practic Parlamentul a făcut inutilă legea ANI și le dă voie condamnaților, declarați incompatibili, să ocupe în continuare funcții publice.

Potrivit proiectului, persoanele care s-au aflat în stare de incompatibilitate ori conflict de interese sau cu averi nejustificate vor putea ocupa orice altă funcție, cu excepția celei care a generat incidentul de integritate.” În aceste condiții nicio pavază nu mai poate apăra banul și decizia publică de matrapazlâcurile celor dovediți.

Toate lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare. Este o reacție a sistemului care vrea să facă inutilă toată lupta anti-corupție. Vorbim aici de două tipuri de inutilitate.

Întâi, cea de natură legală. Orice condamnat, fie el și trecut prin pușcărie se va putea reașeza în fruntea bucatelor pentru că nimic nu o să-l împiedice. Ba o să aibă și sprijinul colegilor.

A doua inutilitate vizează morala. Odată cu votul exprimat pe aceste candidaturi va apărea un nou discurs: oamenii ne-au votat, oamenii nu țin cont. Oamenii știu ce vor. Iată că de fapt DNA-ul nu este atât de apreciat de populație. Oamenii ne vor. Argumentele că au fost voturi într-un singur tur, că dependenții de partide au fost scoși la vot vor fi foarte moi.

Este de fapt planul penal al unei puteri subterane care nu vrea să părăsească România de bună voie. Desțelenită de alegeri sau de evenimente majore, aceasta știe că nu a pierdut bătălia și că are nevoie doar de o reconfirmare  ca să întoarcă totul.

Dacă o primește sau nu, ține de noi.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!