Revoluția Colectiv

A fost nevoie să moară oameni ca lucrurile să se miște în România. De aici încolo nu se mai putea merge. Toate au venit în etape: plagiate, dosare penale, moartea unui polițist, apoi moartea a zeci de oameni. Societatea le-a înghițit până la un punct, iar ei le-au putut controla o perioadă. Au mai încercat și ieri, dar nu a reușit decât mizerie și prostie.

Când poporul tău îți strigă în stradă ”asasinii”, nu mai ai cale de întoarcere. Nu poți merge mai departe, chiar dacă nu ai pus focul cu mâna ta. Lumea  știe și înțelege că vina îți aparține pentru că ai lăsat să se ducă de izbeliște valori comune. 

Chiar și așa, Oprea și Piedone nu au vrut să plece. Au răcnit, au țipat, au provocat, nu au lăsat nici cum puterea din mână. Pentru că ei știu exact: de aici încolo îi așteaptă doar neantul și eventual pușcăria. Nimeni nu o să-i mai voteze, nicicum nu o să-i mai pună pe liste.

Lista a fost scurtă și clară: Ponta, Oprea, Piedone, Poliția locală și șefii ISU. Au plecat trei, au mai rămas doi. Pentru o frântură de onoare ei ar trebui să plece laolaltă cu cei care i-au pus acolo.  Lumea este sătulă de voi și matrapazlâcurile voaste care au omorât o parte din România.

Trebuie să dispăreți, să vă ascundeți și să nu mai apăreți. Să stați în locuri mici și funcții de execuție și să o luați de la capăt în viața voastră. Vă va fi infinit mai ușor decât zecilor de familii pe care le-ați nenorocit.

Pentru asta, tragedia de la Colectiv este a doua revoluție a României în 25 de ani. Plătim din nou cu sânge și din nou cu sângele celor mai tineri. Moartea lor, moartea eroilor lor, ne deschide un nou drum, oricât de dureros ar suna. De atunci, claxonele nu mai sună în București, lumea parcă e mai împăcată cu sine. Iar țara asta care nu a avut un scop comun parcă își regăsește unul: să scape de șacali.

Dar ca lucrurile să meargă până la capăt, e nevoie de alegeri anticipate. Să plece toți și să să ne lase! Să alegem din nou și poate mai îndreptăm ceva.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Revoluția Colectiv

  1. nelu spune:

    Rog sa se ia in considerare si sa fie trecuta ca o propunere in revendincarilor din piata universitatii de acum si faptul ca in aceasta perioada trista de tranzitie au fost emise ordonante date de guverne care apoi au devenit legi organice si as incepe cu perioada Nastase si in continuare , care au protejat numai anumite grupuri de interese prin introducerea de conditii si criterii de participare la licitatii (aberante de neimaginat) la care marea majoritatea soc . com . nu si le indeplineau , unde se si stiau ce soc. com. aveau adjudecate sau continuiate in derularea contractelor . La societatea romaneasca in aceasta perioada nu a functionat economia de piata ca in democratia occidentala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!