S-a terminat Centenarul? Mai e ceva de spus? Vreo emoție nedescoperită, vreo comparație nefăcută, ceva de zis? S-a cam dus. Mai stăm acum 100 de ani poate rezolvăm ce-a mai rămas de rezolvat. Scriu rândurile astea cu oarecare amărăciune și un sentiment de inutilitate în ce facem noi astăzi. 

Dar, poate tocmai de asta, lăsați-mă să mă mândresc cu o mărgică mică. La care am contribuit și noi la Digi FM. Acum câteva luni bune, m-a căutat Radu Jugureanu, profesor de matematică. Mi-a vorbit de Enciclopedia România 1918 care scoate istoria dintre pereți, așa cum spune el. Domnul profesor are o minunată voce de radio și o logică și o putere de muncă minunate. 

Am văzut imediat că pe el scrie o ”poveste” cu litere uriașe. Și, împreună cu colegii mei am pus la cale un serial radiofonic cu aproape 80 de episoade dedicate Centenarului. În cel mult un minut, Radu Jugureanu trebuia aă ne spună zilnic o poveste din istoria noastră. Asta ca să poată fi ascultată și de noua generație care nu se mai poate concentra la nimic. Și cred c-a ieșit cel mai lung serial radiofonic al Centenarului. De care suntem tare mândri.

De curând, Radu Jugureanu mi-a scris că Enciclopedia a fost inclusă într-un program al Națiunilor Unite. E vorba de World Summit Award al Națiunilor Unite (Proiect al World Summit for Information Society) ca făcând parte dintre cele mai importante 16 proiecte digitale în domeniul cultural din lume. A fost o surpriză și o bucurie. Și un merit uriaș pentru Radu Jugureanu și echipa sa.

O să închei această serie aici cu un fragment dintr-unul din interviurile date de Radu Jugureanu nouă: povestea frontului românesc, așa cum a fost în realitate. E o povestea grea despre sărăcie, lipsă de resurse, politicieni corupți, generali incapabili. Dar și câțiva țărani neclintiți.  (foto)

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!