Primele gânduri la venirea în Deltă

Anul acesta facem prima parte a concediului în Delta Dunării. De asta o să scriu și mai rar pe blog. O să încerc însă să pun fotografii din locurile în care mergem și să vă dau câteva idei de petrecut timpul. În Deltă nu am mai fost din copilărie și am venit la chemarea unor prieteni care își petrec aici vacanțele de ani buni. O să mergem la Sulina, dar întâi ne-am oprit la Murighiol. Ce am văzut, ce ne-a plăcut și ce poate fi remediat.

1. Nu există niciun semn pe autostradă care să-ți sugereze că ai putea să mergi spre Deltă în loc de mare. Când știi sigur că te vei bloca în trafic la Mamaia sau între Constanța și Mangalia, ar trebui să-ți spună cineva că ai alternativă.

2. Drumul de la Slobozia la Tulcea e chiar bun, se poate merge cu viteza. Una peste alta am făcut 4 ore, cam cât faci dacă te prinde blocajul în trafic între București și Constanța.

3. În zona Murighiol sunt zeci de pensiuni. Nu am avut idee că lucrurile stau atât de bine. Îmi închipuiam Delta ca un loc pentru pescari. Lumea s-a dezvoltat însă. Poți să vii aici ca în orice stațiune. Ai de la pescuit, plimbat cu bărcile și terenuri de tenis până la un observator ornitologic. Nu diferă cu nimic față de stațiunile din afară.

4. Semnalul telefonic și de internet e o aventură: când apare, când dispare. Oamenii de aici ar trebui să preseze companiile pentru investiții mai mari. Știu că se vrea o apropiere mai mare de natură, dar lumea modernă pare handicapată fără acces la telefoane și tablete.

Am făcut ultima emisiune a sezonului chiar de aici. O să pun câteva fotografii din emisie și cu echipa ca să vedeți și cum se ”vede” din interior ce facem noi aici.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Primele gânduri la venirea în Deltă

  1. Avatar Marius Nicoara spune:

    Concediu placut! Salutari lui Die!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!