Orașul ”tăricenilor”

Țineți minte când l-am făcut praf pe Tăriceanu c-a oprit coloana oficială pe banda întâi? Se dusese omul la farmacie și pentru asta a ținut traficul în loc. Și, pe drept cuvânt, și-a luat în fel și chip. Bucureștiul nu este un oraș prietenos în trafic. Dimpotrivă, e un chin. De ani buni, oficialii nu sunt capabili să repare asta. Iar când mai și îngreunează lucrurile, înjurăturile zboară precum katiușele.

Dar dacă mulți suntem la fel? Dacă, de fapt, Tăriceanu reprezintă o stare de fapt și o stare de spirit Și un grup de alegători care pot să trăiască și așa? Priviți ce-am înregistrat  în ultimele zile în București. Mai pe toate bulevardele lumea oprește aiurea. Fie că stă pe avarii, fie că doar s-au oprit sau livrează câte ceva, mașinile sunt oprite mereu pe prima bandă, Fie că sunt două sau trei benzi, cineva are o oprire la bordură. Nimeni nu are răbdare să meargă trei sute  de metri mai încolo. Nimeni nu vrea să intre în spatele blocurilor. Nimeni nu ar face o tură în plus doar ca să se gândească la alții. Avem o mașină? O lăsăm în drum. Rezultatul este că-i încurci și pe alții într-un oraș care zilele astea e chiar gol.

Lipsa de spirit comunitar este de fapt una dintre caracteristicile noastre. Drept urmare, îi numesc Tăriceanu pe toți cei care opresc aiurea în trafic. Și nu numai. Pe cei care nu respectă minime convenții sociale doar pentru a le fi lor bine câteva minute. De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care nu progresăm atât de mult cât ne-am dori. Când atitudinile astea o să dispară, va exista și politică altfel. Sigur că Tăriceanu este mai responsabil decât cei din aceste imagini pentru că el este exemplu și este vizibil. Zic eu, însă, că orice atitudine, cât de mică, contează. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

4 comentarii la Orașul ”tăricenilor”

 1. Stefi spune:

  Din nefericire societatea a ajuns la stadiul in care normalitatea a devenit exceptie si exceptia nu mai confirma regula ci este regula 🙁

 2. Victor spune:

  Orasul taricenilor a ajuns doar din lipsa aplicarii legii. Nu vreau sa-i dau de exemplu pe balcanicii nostri prieteni de la sud : bulgarii si grecii, dar acolo am vazut organe in exercitiu functiunii ceea ce nu vad niciodata in Bucuresti. In Grecia masurau distanta de la intersectie pana la prima masina si daca nu era ok, o ridicau, intr-un rahat de oras de provincie de pana in 100000 locuitori unde oricum se mergea ok. Apoi in Bulgaria erau politisti care dadeau amenzi pentru oprire interzisa in Slivengrad, tot asa, ceva gen Targoviste, pai cum dracu ei pot si noi nu, ale noastre autoritati sunt mereu depasite, de ce dracului le mai numim autoritati si de ce le mai platim. Am ajuns sa-mi fie sila sa respect legea in tara asta si ma bucur imediat cum am ocazia sa conduc in afara ei.

  1. Cătălin Striblea spune:

   Ai dreptate. Așa este. Mă uit acum la imaginile de la Parlament, cu concertul Bon Jovi. Aceeași învârteală.

 3. UrsuPolar spune:

  De multa vreme incerc sa fortez o noua expresie:
  A face un Tariceanu ( to pull a Tariceanu) = a te baga in fata la o coada.
  Ex:
  – E o coada la caserie, si te bagi in fata. Un cetatean de la coada incepe sa urle la tine ca de ce te-ai bagat in fata. Ii raspunzi: „Stai dom’le ca nu faceam un Tariceanu, doar intrebam ceva…”
  – E coada la mega, si vrei sa iei tigari impreuna cu un prieten. Ii zici subtil: facem un Tariceanu? El zice ca da, ca oricum nu ti se intampla nimic.
  – Esti in trafic la Obor, unu de pe banda a 3-a face dreapta spre Stefan, fara semnal, iti taie fata si te obliga sa franezi brusc. Ala din spate nu pastreaza distanta si te loveste in posterior. Iese si te injura. Cobori si tu si ii zici: Mi-a facut boul ala un Tariceanu fara semnal.

  Va rog eu, hai sa o facem atat de populara incat Acamedicienii de la Acamedia Romana sa fie fortati sa o bage in Dex. Poate, cu o atentie, facem un Tariceanu si o bagam mai repede *wink,wink*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!