O rugăciune pentru Victor Ponta

Domnule prim-ministru, colegii mei de pe teren mi-au atras atenția că PSD distribuie prin țară icoane sfințite cu imaginea părintelui Arsenie Boca. Oameni din PSD mi-au confirmat că e o acțiune electorală a partidului, în nota celor inaugurate de Ioan Rus cu aproape 20 de ani în urmă la Mânăstirea Nicula. De altminteri PNL a și avut ceva de protestat la chestiune.

icoana ponta arsenie boca

Înțeleg de ce PSD face asta. O fac toate partidele, dar am obosit să spun în câte feluri este greșită asocierea aceasta dintre politică și Biserică. Dar am să repet:

-Nu este în regulă să asociezi decizia administrativă cu cea religioasă, ca în cazul protocolului BOR-Ministerul Educatiei. Statul este laic și îi reprezintă pe toți cetățenii săi indiferent de credințe.

-Nu este în regulă să investești masiv în Biserică, fără să-i ceri să presteze pe întreg teritoriul țării și un serviciu social și fără a-i cere impozite pe proprietăți.

-Legătura dintre credincioșii-cetățeni și Dumnezeu este o chestiune intimă în care nu are loc și votul. Nu toți cei care îl admiră pe Arsenie Boca vă votează. S-ar putea ca gestul ăsta chiar să-i înfurie pe mulți.

-Toate gesturile astea transformă PSD într-un partid de stânga ne-european, pentru că susține toate lucrurile pe care stânga modernă le repudiază.

Dar, domnule prim-ministru, nu de asta vă scriu azi. Am găsit, chiar pe unul dintre site-urile cu orientare de stânga o rugăciune pe care părintele Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață. Vedeți dumneavoastră dacă vă spune ceva:

”Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajba am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.”(…)

Și mă întreb dacă nu cumva partea asta poate fi rostită în cor la partid, mai ales zilele astea:

”Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei…”

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *