O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat.

Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Crinuța Dumitrean care a tras zeci de dosare la ANRP are și ea vreun milion. Gigi Becali face tot felul de danii, mai puțin pe cea la stat. Cătălin Predoiu și-a plătit datoriile cu o săptămână înainte de publicarea listei. Victor Ciorbea este ieșit din comun. Face un credit de un milion de euro, dar nu-și plătește dările pentru că e greu.

Marean are dintr-o mișcare de mână 25 de mii de euro, mărunțiș. Daciana Sârbu are cât un salariu de europarlamentar, iar Elena Udrea adaugă că nu plătește pentru că DNA i-a blocat conturile. Și probabil nu i-am dibuit pe toți.

Teo zice aici foarte bine toate motivele pentru care acești oameni nu au nicio cădere să se îngrijească de destinele noastre când nu respectă reguli minimale. Nu poți să te ocupi de sute de mii de oameni și să le ceri să fie drepți și buni când tu nu faci ce trebuie în calitatea de cetățean.

Ar trebui să avem o lege simplă: toată lumea care nu-și plătește amenzile, taxele, TVA, impozit pe venit sau pe profit nu poate candida și nu poate deține funcție de demnitate publică. De câte ori vrei să candidezi sau urmează să fii numit, trebuie să aduci certificatul fiscal pe care să scrie 0 (zero). După aia mai vedem. Ar fi  un gest minim de respect pentru cetățenii acestei țări.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!