Nu am scăpat de cozi la podul de la Fetești

Impotentul guvern al României chiar a reușit să facă o chestiune să funcționeze: taxa de pod de la Fetești. A reușit prin sistemul electronic de taxare să elimine cozile la care am răcnit cu toții vreme îndelungată. Am răcnit când existau, iar unii au țipat și când au fost scoase taxele, că se pierd bani de la buget. Acum, teoretic, nu mai sunt nici cozi și posibil să vină și ceva bani la buget. 

Taxa de pod se poate plăti prin SMS în orice rețea la 7577 sau la benzinării, unde plătești  și rovinieta.Tot drumul de la București la Constanța este împânzit cu panouri care îți spun să plătești taxa din timp și să treci fără să te oprești. Ba, în mărinima lui, guvernul te lasă să treci și fără să plătești, cu un termen de grație de 24 de ore. Adică dai banul după ce ai trecut. Și poți plăti câte treceri vrei tu, deodată. Mergi des la mare? Ia-ți, frate, 10 treceri. Dar acum sunt convins că noi nu ne putem adapta la o astfel de realitate, în care lucrurile funcționează.

Așa că, duminică la ora 14, când m-am întors eu de la Constanța. pe sensul spre București erau zece mașini la coadă la plata cash, iar în sens invers cam 50. Cum mă grăbeam, nu am mai apucat să-i fotografiez, dar trebuie să recunosc că mi-am bătut capul cu ce făceau acei oameni la coadă. Căci avuseseră o mie de variante, într-o mie de momente, să plătească cei 13 lei: la benzinărie când au plecat, pe drum prin sms, la benzinările de pe drum. Și chiar stând la coadă, puteai să plătești prin sms și să treci pe cele două benzi libere. Vă spun sincer că era o imagine ireală.

Și așa am ajuns la concluzia că, în realitate, nouă ne place un pic la coadă. Că orice schimbare ne destabilizează, ne face temători. Că, de fapt, nu știi ce se întâmplă dacă dai banul de pe telefon și ce o să-ți vină la factură. Și nici nu-ți vine a crede că într-adevăr poți să treci și să plătești mai târziu. Așa că e mai sigur să stai la coadă. Știu ei ce știu cei 49 din fața ta.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Nu am scăpat de cozi la podul de la Fetești

  1. Avatar Razvan spune:

    Am vazut si eu asta de Rusalii … culmea e ca astia 50 de stateau la coada, sunt in proportie covarsitoare oameni tineri si cu ceva „experienta” in butonat pe telefoane mobile. Ce sa te mai astepti de la saracii pensionari bolnavi care nu nimeresc pin-ul de la cardul de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!