Noua arestare a lui Udrea, test uriaș pentru Parlament

DNA a cerut o nouă arestare a Elenei Udrea. Nu sunt în măsură să apreciez dacă este necesară sau nu. În situația mea vor fi și majoritatea deputaților, care vor trebui să încuviințeze sau nu arestarea. Desigur, DNA va trimite un dosar la Cameră, dar acesta va fi studiat doar în Comisia Juridică.

Majoritatea deputaților își vor întemeia votul pe ce aud de la colegii din Comisie, din îndrumăriile partidului, dar și din dezbaterea publică generală. Spun asta pentru că într-un subiect atât de delicat, niciun partid nu-și poate stăpâni deputații. Fiecare se va gândi la el sau la Șova, Varujan și la Chițoiu, scăpați de mâna procurorilor.

În fapt ne aflăm la capătul unei dezbateri uriașe în care clasa politică și-a găsit discursul, l-a articulat, i-a testat argumentele și-a expus arestarea gulerelor albe drept un exces. Capii de afiș au fost Tăriceanu, Băsescu și chiar Udrea.

De partea cealaltă se află procurorii, o parte din presă și majoritatea opiniei publice. În acest climat se va da votul și el va fi în fapt turnesolul momentului. Ce s-a schimbat față de ianuarie? Cum va arăta votul de acum, pe aceeași măsurătoare cu cel din ianuarie? Mai este Udrea inamicul public sau a devenit un simbol al luptei clasei politice? Încotro a mers clasa noastră politică după tot acest episod? Este o situație unică pentru întreaga societate și probabil cel mai mare test al clasei politice. Și nu numai.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Noua arestare a lui Udrea, test uriaș pentru Parlament

 1. romanka spune:

  Spuneti /mi va rog de ce nu mai pot urmari emisiunea
  de la B1 si sunt obligata sa ma informez la Realitate Tv.
  M am chinuit aseara o gramada.
  Stiu ca Hoandra si Rares Bogdan”il iubesc” f tare pe dl Basescu ,asa ca devin subiectivi.
  Invatati /ma ce sa fac.
  Am incercat pe toate caile, dar mereu apare imaginea accea marita, cu personaje de pe facebook la subsol, si in dreapta Catalin striblea si Orcan;
  in stanga Radu Banciu,
  pe un fond albastru in doua nuante si o dunga vernil sus pe mijoc;
  am apasat pe tot ce era cu putina…degeaba.
  Nu am reusit sa vad nimic. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!