Noi când o să avem un președinte cu umbrelă?

Care să-și țină umbrela, ar fi întrebarea corectă. Havana l-a primit ironic pe Obama. Într-un oraș în care ai vrea să faci plajă și să te bucuri de soare, a plouat o zi întreagă. Familia prezidențială a Statelor Unite a sărit din baltă în baltă și, mai ales, și-au ținut singur umbrela.

E admirabil cum niciodată lui Obama nu-i pică galoanele la faze din astea. Își ține sub umbrelă consilierele, se întoarce din drum să salute, își duce hainele pe umeraș.

 

Asta e o chestiune care ține de firesc și de educație. Și, cel mai curând, ține de o societate așezată. O societate în care puterea nu este dată de cine îți ține umbrela, paltonul sau îți deschide coloana oficială. Și o să mai dureze ceva timp până o să vezi că puterea este dată de respectul pe care ți-l poartă cei din jur. Și, nu, nu o să te respecte și mai tare dacă îți cară unii paltonul.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Noi când o să avem un președinte cu umbrelă?

  1. Boris Nicolof spune:

    Excelent comentariu! Odată ajuns lider, românul se comportă ca un ciocoi, căruia trebuie să i se închine toată iobăgimea. Nu înțelege că este ales să muncească (și) pentru noi.

  2. radu spune:

    Devastatoare comparatie ! Al nostru e asa de slugaros incat nu e vorba numai de palton, umbrela sau caciula, dar pana si paginile amaratelor sale discursuri sunt asezate cu grija pe pupitru (si luate dupa consumarea „evenimentului”) de fata aceea linistita preluata de la base. Singura data cand l-am vazut ducandu-si propria servieta a fost la o reuniune la Bruxelles (si am realizat la reluare ce ma intriga la imaginea asta : omul cara si el ceva ). E de (psih)analizat de unde ii vin pornirile astea, atitudinea asta reflecta o conceptie a personajului despre functie si raportarea la cetateni vazuti ca supusi sau e omul de o calitate umana sub-mediocra, cu o educatie precara si un fond de umanitate scazut, care-si exercita si el functia publica asa cum poate.

  3. Cris spune:

    Sa speram ca e doar prost crescut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!