Moartea lui Condrea. Și dacă România este praf?

Am citit cam tot ce se putea citi despre moartea lui Dan Condrea. Și nu o să mă cert cu oamenii. Este firesc să crezi în teoria conspirației. Este mult mai atractivă într-un stat și într-o lume în care poți să ai încredere doar în tine. De altfel, finalul acesta este atât de cinemtografic încât omenește nu poți să-ți spui ”da, domnule, este o întâmplare.”

Toată cultura noastră ne spune ”nu se poate întâmpla așa ceva.” Sigur. vei spune, este o mână nevăzută care trage aceste sfori. Pentru că ești sigur că tot mâna aia a pus la cale întreaga afacere HexiPharma.

Fiecare dintre noi crede cu asupră de măsură că Dan Condrea nu putea pune la cale un genocid de unul singur. Suntem siguri că au fost oameni care au știu și care în mod voit au ascuns asta. Și spunem că trebuie să fi fost organizații secrete sau oculte, care au asigurat toată această afacere. că i-au pus la dispoziție logistica, pârghiile și i-au asigurat protecția.

Am ales să credem că era fie o pușculiță a serviciilor secrete, fie românești, fie străine, căci am văzut și această ipoteză. Adevărul este că nu știm nimic. Și trăim în această paradigmă, pentru că raportăm acest caz la viața noastră.

Pentru că noi avem șefi, oameni cărora le raportăm, instanțe de control, credem că peste tot este la fel. Dar dacă nu este așa? Dacă ne aflăm în fața unui adevăr mult mai dureros, îngrozitor?

Dacă România este praf cu totul? Dacă Dan Condrea a făcut genocidul împreună cu gașca sa, fără o organizație ocultă? Dacă România are un stat atât de slab, cu o legislație atât de proastă și de neaplicată încât pur și simplu nu existăm ca stat?

Vi s-ar părea imposibil? Mie, nu. Condrea făcea un produs pe care nimeni nu-l verifica înainte de cumpărare. Îl dădea cu un preț mic, iar legea te obliga să-l cumperi. În plus, își dădea șpăgile riguros. Plătea tot, de la politicieni la organisme de control și manageri de spitale.

Chiar de afla vreun serviciu de treaba asta, nu avea cui să spună sau poate își lua partea. Banii s-au dus peste tot. Microbii în spitale erau un dat, puteai să te plângi, dar cine să te bage în seamă.

De ce vă miră? În România legea se încalcă în fiecare minut. De la circulația pe șosele, la eliberarea de autorizații de construcții. Totul este o pastă uriașă, ușor de modelat, o mocirlă în care cei mici se zbat, iar cei cu bani trec cu șenilele. Dacă ne-am făcut noi cu mâna noastră asta, în fiecare zi în care unul dintre noi nu și-a făcut treaba?

În fiecare zi vă izbiți de statul ăsta prost și de funcționari săi corupți. Credeți că e nevoie de un James Bond și de o cabală ca să vă ucidă? E de ajuns să aibă unul ceva mai mult tupeu.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Moartea lui Condrea. Și dacă România este praf?

  1. cristi spune:

    Se dau doi baieti care fac acelasi lucru: bani pentru o entitate X. Pentru atractivitatea enuntului baietii se numesc Trutulescu si Condrea. Se intampla un scurtcircuit pe axa lui Trutulescu, firesc vine intrebarea ” cine?”. Trutulescu raspunde promt „eu”. Rezultatul este 5 ani de puscarie (facuti mai mult acasa), bani frumusei in conturi si o retragere discrete. Se intampla un scurtcircuit pe axa lui Condrea, vine aceeasi intrebare „cine?”. Condrea raspunde ezitant ” de ce eu?”. Rezultatul este 2 metrii cubi de pamant. Intrebarea este – SA SE AFLE X (problema este cu grad scazut de dificultate, nu iti trebuie surse).

  2. cristi spune:

    X are si un departament media foarte puternic.
    Azi apare doamna fosta Condrea („confuza”) si amesteca X, Y, Z si mai sugereaza si un K. Probabilitatea ca pionul principal sa fie X a ajuns la 25%, daca mai luam in calcul si „confuzia” doamnei ajungem la un 10%. Astfel mediatic subiectul este rezolvat – ceata si uitare. Intrebare: a cui este doamna Condrea sau mai précis cine se foloseste de ea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!