Mesaj către Gabriel Oprea și Victor Ponta

Domnule prim-ministru, Victor Ponta, domnule ministru de interne, Gabriel Oprea. Vă comunic pe această cale că în azi dimineață, instituțiile pe care le conduceți au pus pe drumuri câteva sute de amărâți cărora le-ați promis dreptate până la capăt. Și că au ucis și niște promisiuni. Povestea pe scurt, mai jos.

Când România a trecut prin criza anilor 2010-2011, Ministerul de Interne și-a redus efectivele cu aproximativ 13 de mii de oameni, doar într-un an. Patru mii dintre ei au fost disponibilizați, prin reorganizarea posturilor. Și cu ajutorul lor sau pe spatele lor, USL  câștigat o mare bătălie electorală. Atât Victor Ponta, cât și Gabriel Oprea le-au promis celor oameni că vor repara nedreptățile. Și că, dacă vor mai face angajări, ei vor fi primii care vor participa la concursurile de reprimire în post. De trei ani, oamenii aceștia au umblat prin toate birourile de la MAI, așteptând ceea ce pentru mulți dintre ei s-a numit un act de dreptate.

De aproximativ o lună au primit și vestea bună și în sfârșit au început concursurile de reangajare. Au scos fișe, au făcut toată birocrația, au alergat de colo-colo, au scos din buzunar câte 500-600 de lei și au venit de prin toată țara la Giurgiu Și Constanța să dea proble fizice. Ele s-au desfășurat în bune condiții și azi dimineață au venit la unitate pentru proba scrisă. Și au găsit în poartă acest anunț.

anunt concurs constanta

Concursul a încetat, atenție ”a încetat”, nu a fost supendat, din motive obiective. Nu vă spunem însă de ce. Tovarășii lucrează, știu ei mai bine ce au de făcut. Nu se spune de ce, nici când va fi reluat și dacă va fi reluat. Nu contează că oamenii ăștia au venit de peste tot din țară, nu contează că banii cheltuiți sunt mulți pentru ei, nu contează că au venit acolo pentru că așa le-au promis politicienii. Oamenii ăștia se bat pentru un salariu de 1000 de lei. Au investit o parte din viața și viitorul lor în acest concurs. Și nimeni, dar nimeni nu a avut bunul simț ă le dea măcar un telefon să nu mai bată drumul. Sau să le dea o minimă explicație. Guvernul Boc i-a dat afară, dar măcar le-a spus: nu sunt bani. Las că între timp au furat 1 miliard. Iar amărâții ăștia pe spatele cărora s-a salvat România, zice-se tocmai au luat-o din nou peste gură. Nu cred că ne dăm seama ce este în sufletul lor.

Dumitru Coarnă, liderul lor sindical, care mi-a relatat situația, era la fel de încurcat ca și ei. Nici lui ministerul nu i-a comunicat nimic. Nici eu nu am reușit să aflu și sunt curios care va fi explicația oficială.

Domnule prim-ministru, domnule ministru, nu cred că informația asta a ajuns încă în birourile dumneavoastră. Dar cred că trebuie să știți că în cazul acestor oameni ”dreptate până la capăt” o să capete un alt sens. Poate le expllicați dumneavoastră de ce.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Mesaj către Gabriel Oprea și Victor Ponta

 1. moshu49 spune:

  ce batjocură ordinară, cît de mîrlă trebuie să fii ca să-ţi baţi joc de pulime şi pe banii ei! 🙁
  dar ca pensionar cuman nu-i căinez, nu uit şi nu iert: cînd ţi s-a spus „verde crud” în faţă despre ce este vorba ai dat-o pe „ieşi afară javră ordinară” (Blaga ştieee…).
  acuma şi minţiţi şi cu banii luaţi, ştiu drumul ştiu versurile dar nu mai au sînge; să-şi ducă crucea (by Lenin ori Bănel), zic, că au girat! 🙂
  sînt convins că-i prosteşte (v. 2011-2012) iar sindicatul cum că se continuă concursul iar la vară va fi cald.
  deci la anul, tov’ilor, că-i electoral greu şi complicat iar ţara are nevoie de mancurţi, cît mai mulţi! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!