Medelin, Nicky, Gelu și Orlando te scapă de impozite

Hai sa spunem drept. Problema nu e că Medelin și Nicky Scorpion au pus la cale o mangleală. Măcar cel din urmă are o istorie care te pune pe gânduri. Trebuie să ne uităm un pic mai departe. Și pentru asta trebuie să spunem și versiunea DNA-ului, pentru că nu e vorba doar de un salariu pe care l-a luat nevasta lui Mădălin pe nașpa de la niște ONG-uri.

Nicky Scorpion a gândit lucrurile în felul următor. A accesat niște fonduri europene prin care îi pregătea de muncă pe niște rromi săraci. I-a strâns pe unii la cursuri, pe alții chiar i-a școlit, iar altora le-a plătit niște bani pentru activitățile prestate.

Dar ca să poată derula afacerea mișto, ONG-urile controlate de deputat au completat acte false prin care au spus că o grămadă de cetățeni au primit bani în cadrul acestor programe. Treaba s-a spart când a apărut Fiscul pe fir, pentru că, ce să vezi, potrivit legii, sumele erau purtătoare de impozite și contribuții sociale.

O grămadă de oameni au primit acasă hârtii de impunere. Doar că ei nu știau să fi încasat niciun ban. Și pentru că România nu e chiar un stat, ci un sistem de găști oarecum guvernate, oamenii nu s-au dus la Fisc sau la Poliție. Ei s-au dus la cine știau că are grijă de ei, la Partida Rromilor. Păun a văzut pericolul și s-a pus pe treabă.

Atunci a apărut Mădălin în ecuație, cu relațiile sale la partid. El a ajuns la Fisc, unde se putea acoperi afacerea. Dar pentru că era cusută cu sfoară albă, oamenii au imaginat o soluție la următorul nivel. Falsul  nu ar mai exista, dacă oamenii nu ar trebui să mai plătească impozite. Așa că trebuiau să obțină de la Diaconu un ordin care să arate asta.

Bănuaiala mea este că Diaconu nu a vrut de la bun început. O dă de înțeles când spune că a primit ordin de la Orlando Teodorovici, care era ministru de finanțe. Să fi știu și Ponta? Să fi ajuns Mădălin la el? Vedem în cursul anchetei. Cert este că Diaconu a dat două ordine, nu unul.

Și acum chestiunea cheie, care trebuie să vă rămână în minte.

În țara asta, cineva poate aranja ca un grup de oameni să scape de impozite, doar pentru că ei se află la butoane. Asta în timp ce Fiscul fugărea jumătate de Românie cu girofare, coloane și uniforme. Iar cealaltă jumătate făcea facturi pentru bacșiș, căci, ce să vezi, asta era marea problemă. Iar toate mafiile care transportă țigări, flori, legume și fură fonduri europene sunt protejate de la centru.

Despre asta e vorba, nu de faptul că Mădălin și Nicky Scorpion ar putea fi ciorditori. Nu sunt nici primii nici ultimii. Ei or să plătească sau nu, în funcție de proces. Noi trebuie să scăpăm de obiceiul acesta de a legifera și conduce pentru unii în disprețul celorlalți. Sper să nu uitați asta când vă înghesuiți să plătiți pe la cozile Fiscului. Să nu uitați că pe undeva pe acolo prin clădire, cineva tocmai își trage o scutire pentru că poate. De asta trebuie să plece Diaconu.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Medelin, Nicky, Gelu și Orlando te scapă de impozite

  1. Avatar Ungureanu Mihaela spune:

    Pe mine nu ma mira astfel de aranjamente .Din 1989 s-au tot scos legi cu dedicatie ,ordonante de urgenta si hotarari de guvern cu dedicatie ,scutiri vamale certificate de revolutionar ,certificat de handicap,licitatii cu dedicatie …..

  2. Avatar IAD spune:

    1. Eu cred că mai este vorba şi de faptul că o grămadă de oameni de la marginea, sau mai bine zis de dincolo de marginea societăţii au fost jefuiţi. Cam după modelul celor care se servesc din copacul cu haine pentru că sunt drăguţe. 2. Instituţia cu pricina are antecedente, le cheamă Blejar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!