Trei măsuri care l-au făcut pe ministrul de interne inamicul politicienilor

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache a ieșit silit, luni, într-o conferință de presă, ca să explice de ce Jandarmeria ridicat niște cetățeni care încălcau autorizația unui miting. Cred că nu aveți niciun dubiu că, în ciuda vizitelor de la partide, băieții aceia au încălcat legea.

Imaginile de la Digi 24 arată fără tăgadă că oamenii au vrut să încalce legea. Norocul lor este că au făcut-o într-o țară în care povestea asta e relativă. Așa că, dacă ai protestatari ilegali, mai ales pentru o cauză justă, ministrul va fi cel tras la răspundere. Dar de ce trebuie Tudorache să răspundă degrabă și cu funcția la o mișcare subțire a Jandarmeriei?

Povestea nu are nicio legătură cu unirea, cu Simion, ci cu partidele de la București. În ultimele luni, la Interne s-a apăsat pedala pe o chestiune cât se poate de clară: alegerile să fie corecte, fără putință de tăgadă. În capul politicienilor români, Ministerul de Interne este bun la două lucruri: să culeagă informațiii cu doi și un sfertul și să câștige alegeri, în general închizând ochii la mânăriile din ziua de alegeri și de după.

De asta partidele și-au pus oameni grei la Interne. Că era cea mai tare afacere electorală. Doar că acum este pe cale să se sfârșească din următoarel motive.

1. Tudorache a băgat camere în secțiile de votare. Asta este dureros pentru că mânăriile obișnuite nu vor putea avea loc ca de obicei. Dacă sunt semnalate fraude, o să vedem imediat ce și cum s-a întâmplat. Nu mai pleacă nimeni cu ștampile, nu mai dosește un balot de voturi, nu mai aduce altele.

2. Autocarele electorale au fost interzise de ceva mai mult timp. Dar oricum efectul lor la locale era limitat. De abia acum ele vor avea efect cu adevărat, pentru că marele turism electoral este la generale.

3. Ștampilele se vor băga după vot în plicuri înseriate și sigilate. Nimeni nu le mai poate folosi pentru a vota la greu după votare. De fapt, această ultimă prevedere este printre cele mai dureroase, căci o ștampilă în libertate îți băga câteva sute de voturi în traistă.

Astea sunt de fapt motivele pentru care partidele l-ar vrea și mâine pe Tudorache afară. Nu pentru că cineva ar înlătura prevederile astea, dar cineva mai potrivit ar putea închide ochii. Și dacă tot nu pleacă, trebuie să fie decredibilizat.

Altfel, îmi dau seama că misiunea sa este cu atât mai grea, cu cât omul a devenit practic imaginea ministerului și trebuie să răpundă la incidente minore, precum cel din week-end. Cred că zilele astea avem un ministru sub asediu, nu numai din exterior dar chiar și din interior. Dar sunt sigur că nu va ceda.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

5 comentarii la Trei măsuri care l-au făcut pe ministrul de interne inamicul politicienilor

 1. ceacar constantin spune:

  Foarte bine, era si timpul!. Masurile luate, strica morisca psd-ista de numarat-multiplicat voturi pe care a utilizat-o zeci de ani pentru a se mentine la putere. Ca orice partid comunist, psd a mostenit ( si inca primeste indrumari) de la kgb (actualul fsb) cum sa se numere voturile.
  Mai trebuie ceva, securizati buletinele de vot cu insemne laser, pentru a nu mai putea fi tiparite de baronii psd cu tiparnite!
  Sefii centrelor de votare sa nu fie din jurisdictia primarilor, caxci ei impreuna cu primarii pot face manarii dupa votare.

 2. george spune:

  In tara in care hotia, minciuna si faradelegea reprezinta biblia politicienilor,aparitia unor oameni onesti sperie si atunci trebuie extirpat.

 3. george spune:

  Il felicit pe domnul ministru Dragos Tudorache. Sa nu cedeze sub niciun motiv, poate asa se va arata ca si la noi SE POATE.

 4. dan spune:

  Atentie la „nu mai” si „numai” !

 5. Ioan spune:

  Faptele nu vorbele te fac sa fii tare!
  Mai vedem dupa alegeri ce se intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!