Martor la primele fluierături pentru Ponta

Am văzut publicații care au dat ca sigur faptul că Victor Ponta nu a fost la Arenele BNR, la meciul Simonei Halep. Și o vie dezbatere pe Facebook, dacă premierul a fost sau n-a fost la meci. Asta nu s-ar fi întâmplat dacă cei care au fost acreditați la meci ar fi avut reflexul de a se uita în loje să vadă cine trece pe acolo și ar fi făcut și câteva poze cu lojele. Cred că e obligatoriu pentru arhivă. Și încă mi-e greu să cred că dintre zecile de fotoreporteri niciunul nu are poză cu loja. Dar să trece mai departe.

Am fost la meci și l-am văzut pe Victor Ponta acolo, fără dubiu. A stat într-o lojă alături de soția sa Daciana, de Letiția și Dinu Pescariu, Mircea Dușa și George Cosac. A fost un spectator implicat, a aplaudat și a scandat cu toată lumea la un loc. Și a primit cadou o minge cu semnături, probabil pentru copii.

Fluierăturile au venit la momentul discursurilor proaste rostite de cei din prezidiu. Mulți, locvace și care au uitat și de sportive. Astfel încât publicul a început la un moment dat să strige numele Robertei Vinci care fusese uitată cu totul. Chapeau! Măcar jumătate dintre fluierături i se datorează lui George Cosac care a început să-i mulțumească cu foarte mare dedicație. Măcar neplăcut. Apoi pe măsură ce fluierăturile se întețeau a încercat să admonesteze publicul, ceea ce a complicat și mai mult lucrurile.

Premierul și-a luat fluierăturile în picioare, încă aplaudând, apoi dându-și seama că a devenit centrul problemei s-a așezat și nu s-a mai ridicat până la finalul ceremoniei. Oricum, instanteu, cei din jurul meu au început să discute această chestiune. L-a scăpat însă naturalețea și bucuria cu care Simona și-a salutat fanii.

Și câteva semnificații pentru fluierătul lui Ponta

Îl cunosc pe Victor Ponta, cât poți cunoaște un politician. Și pot spune că are o putere de a trece peste aceste incidente similară cu a lui Traian Băsescu. Dacă își pune ceva în cap merge înainte, fără mari emoții. Nu o să fie afectat foarte tare, mai curând amuzat, dar totuși există câteva învățăminte:

1. Alipirea imaginii de un succes te ajută într-o anumită măsură, dar nu în mare măsură. Ba mai mult, exploatarea acestei imagini în exces e de natură să se întoarcă împotriva ta. Premierul s-a întâlnit repetat cu Simona Halep, care a primit și un titlu de ambasador al turismului. Bizar.

2. Publicul tv e diferit de cel din online și mai ales de cel care nu consumă presa obișnuită. Audiențele mari și foarte mari pe care Victor Ponta le face la tv nu înseamnă că oamenii sunt de acord cu el. Ci mai curând că așteaptă ceva de la el.

3. La tenis, pe arenă, vin oameni care își permit să dea măcar 100 de lei pentru toată familia ca să vină la meci. Asta înseamnă că reprezentanții clasei mijlocii nu îl privesc cu ochi foarte buni pe premier. E vorba fix de acei oameni care îi lipsesc ca să câștige alegerile.

4. Victor Ponta nu e mai e neapărat simpatic și nici speranță. El a fost așteptat și acum lumea îl va socoti după doi ani de guvernare. Nu poți să comunici la nesfârșit anti- Băsescu. Cei din arenă nu sunt pro-Băsescu și probabil nici nu-i interesează foarte tare. Lumea așteaptă și altceva. Unde e România, ce schimbări majore ai făcut și undeva ai vrea să o duci?

5. Greșelile făcute în ultimii ani își arată rezultatul. Asocierea cu anumite personaje, gafele de discurs sau discursul cu două valențe l-au adus aici. Opoziția va încerca în toamnă să mute campania anti-Băsescu pe una anti-Ponta. Și tocmai au văzut că au pe ce construi.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Martor la primele fluierături pentru Ponta

  1. Avatar Farcas Eugen spune:

    D-le Striblea,sunt perfect de acord cu dv.Nu sunt de acord ca cineva sa multumeasca unui om politic pentru ca, vezi doamne,sprijina sportul.Pai ce,a dat el bani din buzunarul propriu?Daca ar fi sponsorizat din banii proprii o ,,,actiune,, medicala,da. Am fost indignat atunci cand Bute,ii multumea Elenei Udrea si am vazut ce a iesit,dupa. Hotie la drum-ul mare.Acum cred ca dl Ponta,nu a facut si nu face acelea-si ,,hotii,, ca si cucoana mai sus amintita.Nu ma intereseaza un anumit tip de discurs,stiu ca este multa ,,,gargara,,,ma intereseaza ce face si acest om,chiar vrea sa faca ceva ptr tara asta.De nu ar fi fost Basescu asa cum este,categoric eram mult mai departe.Incearca acum sa ,,dreaga,, busuiocul,ptr mine este prea tarziu.Atunci cand va pleca de la Cotroceni,ma voi bucura asa cum m-am bucurat cand a ,,,cazut,, Ceausescu,diferenta este ca uneori parca il regret pe ultimul presedinte comunist.(nu ca Basescu,nu ar fi)

  2. Avatar LIVIU spune:

    pe mine ma intereseaza un singur aspect momentan: ce se intampla cu banii din acciza penala de 7 centi? spun penala pt ca sigur banii astia se duc catre campania electorala din toamna a hotului numit victor ponta. de ce suntem obligati de acest nemernic sa platim carburant mai scump ca in germania si alte tari dezvoltate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!