Lucrurile esențiale în cazul Orban

Ludovic Orban nu se aștepta la chestiunea asta. Dosarul său din trecut era curat sau așa își închipuia. Cel mult a crezut că este vorba de un denunț legat de o epocă anterioară. Fac această deducție din modul în care a anunțat și a primit veștile. Mi-a făcut impresia unui om dărâmat.

Ce mi se pare important în această chestiune. Acum și pentru viitor.

Orban a fost pus în fața unor înregistrări. Nu a mai avut ce nega. De aici decizia rapidă de a se retrage.

Denunțătorul a fost omul de afaceri căruia i s-au cerut banii. De aici trag concluzia că afacerile au înțeles mai bine ce se întâmplă în mediul social și politic. Spre deosebire de politicieni care au apelat la rețeta veche. Asta înseamnă că nu numai Orban are practica asta, ci toată lumea din jurul său.

Marea întrebare: ce putea promite Orban de 50 de mii de euro? Influență în funcție la primărie? Nu pe banii ăștia. E o datorie mai veche? Vom ști doar când vom afla nume.

Orban urma să ducă banii în televiziuni. Se vorbește de două, aparent e vorba de trei, dar a treia  fost prea scumpă. Banii aceștia trebuiau să-i dea influență personală în anumite zone. Fiind bani negri, doar câțiva oameni ar fi știut de ei. Opinia mea este că se juca la nivel personal.

Interesant este de ce DNA nu a așteptat ca Orban să ia banii și să-i distribuie mai departe, pentru că am fi avut întreg lanțul infracțional. Am fi avut o imagine mai clară asupra chestiunii și ar fi curmat practicile în întreg sistemul. Cel puțin temporar.

Ludovic Orban s-a comportat decent. Nu a făcut scandal, a acceptat, a plecat. E ceea ce vrei să vezi la politicieni in astfel de situații. Nu știu dacă ar fi fost primar. Știu însă că e un om cu experiență în administrație și că în urmă cu câțiva ani a avut un program pentru Capitală. Iar episodul ăsta mai bate un cui la coșciugul clasei politice.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!