Imaginea de la prăbușirea imperiului

Priviți bine! Mai ales apostolii dreptei, care ați defilat ani de zile pe un cal alb și ne-ați spus că ai voștri sunt impecabili. Deși se vedea cu ochiul liber, că de acolo s-au spus toate lucrurile corecte, dar s-au făcut fărădelegi pe măsură. Priviți:

Sunt 31 de secunde și 20 de pași care ar trebui să vă amuțească un pic. Ștefan râde. L-am văzut pe stadion, fluierat de mulțimi. La fel râdea. Niro e la prima ieșire în viața publică. Pare că râde de râsul lui Ștefan. Cocoș vrea să fugă să se ascundă și aproape îl trage după el pe colegul de cătușe. Iar Sandu, unealta lor, e dărâmat. Ceilalți au milioane bine ascunse, din care or să traiască bine și după ce ies. Încă au influență. 

Ce mă șochează e valoarea șpăgii. Să iei 9 milioane de euro sintr-o singură afacere este imens. Și asta pentru că poți trafica puterea pe care ți-o dă o mezalianță bine făcută. 4 milioane de euro este iarăși o sumă înspăimântătoare pentru orice român care muncește cinstit. O viață și tot nu aduni atât. Și când te gândești că un an mai târziu, guvernarea lor ne va anunța că e nevoie ca milioane de săraci să mai taie, căci vezi, ne-a lovit criza. Scârbă!

V-ați suit călare pe DNA și ne-ați transmis că doar unii fură în țara asta. Că voi și ai voștri niciodată, că sunteți gardienii democrației și ai statului de drept. E cea mai mare minciună pe care ați spus-o oamenilor din țara asta. E timpul să recunoașteți că ați știut și că ați furat organizat, la fel ca ceilalți. Ați crezut că sunteți veșnici și că la adăpostul Lui, puteți face orice. Doar că și Lui i se termină puterea și a venit și rândul vostru.

De partea cealaltă, Hrebenciuc, dus fără cătușe, mi-e neclar de ce, a vrut din două semnături o afacere de aproape 100 de milioane. Îngrozitor. Suma asta se face în generații de muncă susținută. Poate de rușine în fața propriului copil, pe care l-a băgat în închisoare, s-a dus după el. PSD continuă însă să ascundă după lege alte persoane, iar în Senat nu se aprobă urmărirea penală pentru Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu. Greșit, lăsați-i să se apere în fața justiției.

Adevărul este că avem o clasă politică găunoasă până la putreziciune. PSD se apară cu Parlamentul, ăștialalți se apară cu Băsescu. Noroc că nici din unii, nici din alții nu mai e multă vreme.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!