Imaginea care ne arată în ce hal am ajuns

Uitați-vă la stâlpii de mai jos

stalp electric cazut

Stau așa de doi ani. Nicio exagerare. Sunt pe un drum în estul țării, la granița cu Moldova, pe care ai mei trec destul de des. De asta știu că stau așa de doi ani. De atunci nimeni nu s-a obosit să-i ridice. Nici firma în proprietatea căreia este. Nici cei de la drumuri, stâlpii căzând pe un drum național, totuși. Dar nici pe oameni și nici pe primarul de acolo nu i-a deranjat. Nu e chiar la pământ, se descurcă ei. Sunt probleme mai mari. Un drumeț a avut grijă să le pună două cârpe în vârf să-l vadă totuși mașinile. Măcar ziua, că noaptea…Asta-i viața, scapă cine poate.

Starea asta de lehamite a deveni un simbol național. Cine are treabă nu și-o face, cine ar putea da sancțiuni i se rupe, iar cetățenii-s preocupați de multe alte lucrușoare zilnice ca să mai vadă că le cade țara în cap. Fiecare e cu a mă-sii, fără să vadă că stâlpii ăia, odată rupți, îi lasă pe toți fără telefon, curent sau ce-or mai duce ei. Doar dacă moare cineva o să fie un scandal. Esența individualismului, cea mai profundă caracteristică națională.

Alte fotografii deștepte aici.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!