Imaginea care m-a trimis la vot

Azi mă duc la vot. Am încercat să dau un vot util. Am citit programe, am ascultat dezbateri electorale, am urmărit lucrurile importante. Am încercat să fiu cât mai rațional.

Vreau să dau un vot util pentru mine și pentru familia mea, căci de fapt despre asta e vorba la votul de la locale. Să alegi acel proiect care îți pică mai bine pe viața și comunitatea ta. Și nu am reușit.

Adevărul este, însă că mă duc la vot doar cu o imagine în cap. Am văzut doar una, dar care are posibile repetiții în toată țara. Dar este imaginea care mie îmi pune cele mai multe întrebări.

Imaginea care vine să-mi arate că după atâta timp România nu s-a așezat corect. Ba, mai mult, că suntem în toiul unei lupte importante pentru copiii noștri.

Imaginea vine de la Craiova. Lia Olguța Vasilescu zâmbește în inima Facebooku-lui meu alături de Antonie Solomon. Cei doi sunt braț la braț într-un grup de oameni. Copiii îi înconjoară cu zâmbete fericite. Soarele luminează chipul doamnei Vasilescu și ochii îi strălucesc. Antonie Solomon este mai rezervat, are rolul înțeleptului. Cei doi se îmbrățișează. El îi pune mâna protector pe spate și o recomandă celor din jur.

N-au trecut demult anii când și-ar fi luat gâtul. Și n-au trecut demult anii pe care Antonie Solomon i-a petrecut în pușcărie. El nici măcar nu a fost denunțat. În calculatorul lui Penescu (vi-l aduceți aminte de la tv, arătând poporului un McLaren) a fost găsită o înregistrare în care îi dădea bani fostului primar.

50 de mii de euro în total ca să-i deschidă Craiova pentru magazinele lui. Magazine în care vindea ouă expirate, că așa l-au prins.

Doamna Vasilescu îl scoate acum din negura istoriei dintr-un motiv cât se poate de clar. Ea nu are nevoie de voturile lui Solomon. Ea câștiga Craiova respirând. Căci, în ochii publicului, Olguța e un primar bun. Și este. Craiova are altă față de când ea i-a devenit un fel de ban. Dar, nu, Olguța vrea să ne spună altceva.

Ea ne spune că nu e nicio problemă dacă un politician trece prin judecătorie și pușcărie. Ea ne spune că nimic nu este destul de tragic în România care să-ți dea prudență și abținere în spațiu public. Da, în ochii legii, Solomon este reabilitat și are dreptul acesta. Dar în ochii publicului el trebuie să reprezinte trădarea față de interesul public.

Solomon a furat pentru el și nu pentru oamenii. Solomon a încălcat cele mai elementare norme ale traiului în comun. Și chiar dacă a aruncat câte un ban pe ici pe acolo, oamenii tot săraci au rămas. Nu e nimic demn și decent în revenirea sa electorală.

Olguța știe, dar ea are să ne spună un lucru. Ea este într-un război și pentru asta întoarce realitatea cu susul în jos. Nu e singura. Prea mult, prea des și prea apăsat ni se spun despre imagini nefirești că sunt anormale și invers.

Nu vreau să ascult după 25 de ani în care i-am văzut, în care au distrus încrederea și fundamentele ei că ceilalți sunt cei răi. Nu pot să-mi spună acum că unii veniți de niciun an sunt criminalii și că ei niște victime. Ei nu sunt nici un fel de victime. Au tot ce le trebuie, merg la spitale în afară, își duc  copiii afară la școală și-mi spun că e un sacrificiu. Nu e. Dacă vreți să știți care e alegerea corectă raportați-vă la bunul simț elementar.

Iar bunul simț spune că sistemul trebuie taxat. Cu bun-simț elementar. Hai la vot!

Foto

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Imaginea care m-a trimis la vot

 1. Parascheva spune:

  bravo!…eu am votat.De 24 de ani avem un mafiot care candida mereu singur….azi am avut o alternativa,un baiat de 35 ani cu o echipa la fel de tânără.Pe el il pot taxa daca greșește,de mafie nu ma puteam atinge.Sper sa scap de ala vechi care a facut o avere uriașă din banii publici.

 2. Claudiu spune:

  Cu tot respectul, Craiova arata altfel pe ideile si munca celui pe care Doamna Vasilescu il tine de brat. Norocul domniei sale a fost ca domnul Solomon nu a mai apucat sa termine ceea ce a inceput. Sper ca in acest nou mandat doamna Olguta Vasilescu sa contribuie cu proiecte care sa dezvolte si mai mult Craiova si care sa nu prodica stricaciuni.

  1. Catalin spune:

   Si eu ce-am spus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!