După comparația Băsescu-Hitler, apare și cea Băsescu-Ceaușescu

Autorul este Dan Șova, Imaginile cu argumentația senatorului PSD sunt mai jos.

Discuția a continuat minute bune cu argumente și contraargumente. Mie mi se pare îngrozitor de greșit. I-am spus-o lui Dan Șova și la momentul emisiunii.

Doar faptul că poate spune lucrurile astea în public și e mai bine decât pe vremea lui Ceaușescu. Sunt un milion de alte lucruri care îi pot arăta că greșește. Dar nici măcar asta nu este imoprtant. Ci reînscrierea lui Ceaușescu și a lui Dej pe o traiectorie acceptabilă în societatea românească.

Și așa există un anumit tip de nostalgie. Rezultat parțial și din faptul că oamenii erau mai tineri și atunci când ești tânăr, nimic nu-ți stă în cale. Epoca lui Ceaușescu este un imens accident în viața noastră. Unul care ne-a făcut rău.  O fi făcut Ceaușescu blocuri,  dar multe erau o mizerie în care ne-a obligat să trăim la un loc în condiții proaste, Nu e o virtute că ți-a dat un apartament moca. Creditele de azi au disciplinat o mare parte a societății. Când trebuie să plătești ce deții ești mai atent cu tine și cu viața celor din jur.

Ceaușescu dădea și locuri de muncă s-a mai spus. Eu cred că el a stricat relațiile de muncă din România și a impregnat acest sentiment de nemuncă criticat de guvernele de dreapta. De abia acum aglomerările urbane mari înlătură prin competiție tarele acelei perioade.

Unde are dreptate Șova e că Băsescu a rupt România în două. Ceaușescu nu a făcut asta. Pe el l-au urât sincer majoritatea  românilor. De asta nu trebuie să-l mai reabilitați. Că imediat ne trezim cu încă unul ca el. Apropo, ca să vedeți cât de bun a fost o să public săptămâna viitoare câteva filmulețe cu un personaj care l-a cunoscut foarte bine. ca să-l știm și noi.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “După comparația Băsescu-Hitler, apare și cea Băsescu-Ceaușescu

  1. Avatar Dana Scumpu spune:

    Raul de ieri, nu seamana cu cel de azi – si ceea ce e mai rau, este ca, daca raul dinainte de „89 a reusit sa ne uneasca, cel de acum ne dezbina. Trist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!