Eu sunt mai curând pesimist. Cred că Liviu Dragnea va ridica un val la care nici nu ne-am gândit. Cred că imaginația noastră este prea mică pentru ce are de gând domnul Dragnea. Va fi o revărsare de ură, de ordonanțe și de acte care vor scoate România de pe cursul firesc al unui stat normal. Eu cred că Liviu Dragnea este deja Erdogan, dar noi nu conștientizăm încă. 

Primul semn major l-a și dat. Câtă lipsă de rușine și de scrupule să ai ca lider al unei părți din lume, ca să-ți cer scuze celor aflați în pușcării, într-o țară al cărei stat de drept este încă recunoscut. Unde s-a mai pomenit pe lumea asta ca cei care au greșit față de societate să primească un așa respect, chiar de pe culoarele Parlamentului României.

Pentru prima dată în istorie un parlament este îngenuncheat în fața unor oameni care au carențe majore în raport cu lumea normală. Iar partidul care are majoritatea se încolonează în spatele acestor declarații fără nicio tresărire aparentă. 

Și aici trebuie să vă uitați cu atenție. Tocmai această unitate e cea care trebuie să-ți de gândit. Căci ea spune că Liviu Dragnea este un lider autentic. Dragnea nu a primit partidul în dar de la nimeni. El a construit, a venit dintre ei, își cunoaște foarte bine oamenii și știe exact cultura fiecăruia. 

Partidul lui Dragnea îi seamănă. Nu uitați că ani buni a fost secretar general și a negociat cu fiecare dintre ei. A plătit, a tăiat în carne vie, a angajat și a dat afară. Partidul i-a luat forma. Pentru că el este excesiv și nu are respect față de lege, a tolerat toate abuzurile. Nu a dat sancțiuni acolo unde s-a sărit calul, doar a cerut votul. Pas cu pas, toate încălcările pe care singur le-a făcut s-au extins la nivelul întregului partid. 

De ce credeți că nu impresionează pe nimeni că vreme de șapte ani două angajate au fost plătite de stat ca să slujească la partid? Pentru că aceasta este norma. Fiecare primar PSD își dorește o slujnică acasă pe banii altcuiva. Toți știu că statul trebuie făcut poștă în folos personal sau de partid. De fapt acesta este rostul accesului la funcție. 

De asta, azi, PSD îl va susține în cor și va sprijini orice lucru sinistru. Liviu Dragnea se pregătește să intre în istorie cu un gest dictatorial absurd și care doar în Vanuatu s-a mai repetat. Omul se va grația tehnic de unul singur. Va guverna prin ordonanțe și-și va șterge faptele din trecut. 

O să spuneți că lumea va ști că și-a albit viața, dar nimeni din structurile sale nu va protesta pentru că fiecare își dorește așa ceva, de fapt. 

Adăugați că o bună parte a populației îl susține necondiționat. Oameni care au văzut nedreptate lângă ei, oameni care cred c-ar fi putut avea o viață mai bună, stăpâniți de neîncredere sau care cred că e o luptă pentru putere între politicieni pe care nu-i plac sau înțeleg. Și nu mă refer aici la asistații sociali, la pensionari sau la armata de slugi. E vorba de cetățeni activi care au cunoscut și slugile celorlalți și care spun ”las că nici ceilalți nu erau mai buni.”

Și cine o să i se opună? Nevolnicul președinte Iohannis care trei ani a stat la Cotroceni admirându-și suita? Instituțiile pe care Dragnea le-a paralizat? 

Singura reacție care ar mai putea amâna deznodământul este presiune publică constantă a societății. În toate formele ei, dar mai ales prin implicare. Ce ni se întâmplă astăzi este rezultatul locului gol lăsat de toți cetățenii onorabili, cu sau fără dare de mână sau cu sau fără carte, dar care a crezut că dacă își fac treaba la locul lor de muncă e de ajuns. Nu e. 

Iar până când oamenii activi și hotărâți nu se vor întoarce la decizie, Dragnea va guverna exact ca Erdogan. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Dragnea este deja Erdogan

  1. Avatar Ioan Condor spune:

    Un articol mai clar ca apa de izvor!

  2. Avatar Ionut Racila spune:

    Bravo Catalin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!