Domnule președinte, iată mesajul unui adolescent: „Aștept, învăț doar să plec.”

Aproape în fiecare zi primesc un mesaj, la România în Direct, de la oameni care vor să plece din țară, Sunt sufocați de criza politică perpetuă, dar și de agresiunea societății. Un sondaj realizat de ReThink România arată că majoritatea vor să plece din cauza hoției, minciunii și a conservatorismului.

Aici este linkul către articolul din Libertatea

Iar ceva mai pe seară, am primit și o postare de la o puștoaică de 16 ani care a scris o poezie. Nu am reușit să vorbesc cu ea. Nu știu cum gândește mai departe, dar cred că sentimentele ei sunt împărtășite de multă lumea. Puteți citi mai jos ce-a scris.

Thea îmi spune că acestea sunt gândurile după ultimele săptămâni. Sigur că un copil de 16 ani ar trebui să fie mai nepăsător, dar vibrațiile societății ajung și acolo. Iar în lumea digitală, tendințele mari ale societății coboară repede și către adolescenți.

Un mic update. Am vorbit cu Thea în urmă cu câteva minute. Sentimentele ei sunt apăsate din cauza modului în care România răspunde la criza Covid. Și mai ales de incapacitatea sistemului de a face mai mult pentru oameni. ”Am fost bolnavă și nu m-am simțit protejată. Despre asta e vorba.” Iar modul în care România răspunde nevoii cetățenilor săi o face să plece din țară. ”Oricum așa am fost crescută și pregătită”.

Așadar nu mă miră. Aș fi vrut să-i spun că va fi bine, dar nu voi putea. Chiar și eu, care înțeleg lumea politică și am văzut de la nemernicie și prostie, sunt siderat de această dată.

Iar președintele trebuie să înțeleagă câteva lucruri. Ce i se întâmplă în ultimele zile, cu nemulțumiri, lepădări de decorații, rupere de texte nu are legătură cu diverse manevre cum îi zic unii și alții pe la tv. Nu.

Ce a făcut Klaus Iohannis acum este un gest care depășește cu mult limita compromisului politic. După ce ani de zile ai spus că PSD este un dușman și ai susținut lucruri pe care strada le-a cerut, nu poți să te întorci și să faci așa ceva. Când ai ars punțile, mergi până la capăt.

Pentru că astăzi lumea înțelege că nu mai sunt limite sau bariere în politică. , Că nimic nu este durabil, că nu mai există valoare, ci o mizerie eternă și de neînlăturat. Că e mocirlă din care nu mai vrei să ieși. Că ești învins de un sistem, dar nu o spui.

Pentru multă lume, USL a fost un compromis. Dar pentru foarte mulți, ce se întâmplă azi este o trădare a electoratului. Aceasta este diferența și nimeni nu o să stea să o mai înțeleagă. Va pleca. Și nici nu va mai fi aproape când alte valori vor fi călcate în picioare.

De fapt marele rău al acestei uniunii patronate de președinte este că democrația noastră nu e mai bună, ci mai ruptă, mai cârpită, iar societatea a rămas fără repere.

Mulțumim și pentru disprețul suveran de a nu explica nici măcar de ce a fost necesar.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

5 comentarii la Domnule președinte, iată mesajul unui adolescent: „Aștept, învăț doar să plec.”

 1. Calin spune:

  Nici nu stiu daca sa vomit sau sa plang. Sa vomit ca un copil de varsta fiului meu a ajuns sa gandeasca asa; sa plang de neputinta, pentru ca imi dau seama acum ca in 5 ani nu mai am cum sa indrept nimic.
  Intr-un fel sau altul, toti ne-am crescut copiii asa. Fie ca vor fi mecanici auto sau ITști, toti am avut orizontul asta, pentru ca am stiut ca chiar daca se schimba se schimba prea incet.
  Noi insa o sa ramanem aici. Sa platim impozitul care le foloseste lor, sa respectam cuminti legile care ii avantajeaza pe ei, sa ii votam periodic cu speranta ridicola ca…. Poate, de data asta…
  Un ultim gand – iti dai seama ca atunci cand era ovationat si aclamat ca ales al poporului, Iohanis avea acolo, undeva, in spatele gandurilor aceasta varianta si se uita la noi ca la niste idioti.

 2. Salve!
  Ascult emisiunea pe care o ții la Europa Fm și vreau să te felicit pentru ceea ce faci. Bravo!
  În ’89 eram soldat și m-am bucurat enorm pentru ce s-a întâmplat atunci, dar după atâția amar de ani de incertitudini, de eșecuri politice, de deraieri care i-au făcut pe români să tot plece, sincer, aș vrea să emigrez și eu pentru totdeauna de aici și să închei socotelile cu viața pe alte meridiane… Păcat de trecutul nostru și de ceea ce au făcut înaintașii noștri…

  1. BELEI IOAN spune:

   Mahnirea este cu atat mai mare cu cat dl Iohanis nu se sinchiseste sa explice mutarea facuta catre tabara #ciumeirosii. Sa vinzi un partid istoric pentru interese personale, este o grozavie! Or fi, oare, motivele care circula prin gura lumii de multa vreme: „premierul grivco”, frica de justitie, pierderea privilegiilor daca va fi suspendat? Probabil. Timpul ne va dezvalui adevarul

 3. Mai multa minte, mai putina emotie spune:

  Viata este complex. Si este plina de compromisuri. Cine sustine altceva, minte cu nerusinare. Politica este viata, este supusa deci compromisurilor. Doar nivelul compromisullui il face acceptabil sau nu. Revenind la KWJ, a fost bine 7 ani ca el a luptat, pe fata si pe dos, contra PSD? Eu, si nu numai eu, zic ca a fost imoral ca presedintele tuturor romanilor sa lupte cu toate mijloacele contra optiunilor unora dintre cetatenilor tarii pe care o conduce. A fost si ilegal. Atat de ilegal incat a simtit suspendarea. Astfel incat a actionat securizandu-si mandatul, facand menaj cu PSD. Cei care se lamenteaza acum, ar fi trebuit sa actioneze inca de la primele derapaje ale asa zisului presedinte nejucator. Ca asa cum au iesit justificat 300k in piata Victoriei, ar trebui sa iasa dublu, tot justificat, pentru minciuna, tradare, incalcare de constitutie. Lamentarile nu au rost acum. Cei mai mari lingai de ieri, deontologii de astazi. Aviz tuturor. Sonda-ti-va constiinta!

  1. Cătălin Striblea spune:

   Mă încearcă o vie emoție citind acest mesaj. O umilă recomandare. Sondați-vă cunoștințele gramaticale înainte de a da sentințe! Pentru că se sfârșesc în ridicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!