Domnu Marcel de la PSD anticipează venirea la putere

Domnul Ciolacu, doamna Olguța și tovarășul Paul s-au dus la partid și l-au reorientat rapid. Conducerea interimară și ad-hoc vrea alegeri anticipate. Problema este că nu tot PSD-ul le vrea. O dată pentru că unii pierd multe drepturi, a doua oară pentru că se reașează lucrurile în formațiune și apele încă nu sunt despărțite. Așa că, mai încet, mai cu forța, Ciolacu vrea să-i ducă la anticipate. Și-i aburește cu sesizarea depusă la CCR, sesizare care nu are nici cap nici coadă. 

Ce vor cei trei? Cel mai simplu răspuns: puterea totală în PSD. Pentru asta au nevoie de alegeri anticipate. Asta înseamnă Congres rapid, redistribuirea cetățenilor aleși pe liste electorale, darea aprobărilor pentru diverse funcții din teritoriu. Mai exact, cei trei vor să preia PSD cu rețelele lor. Iar capacitatea de a numi, de a pune pe liste, de a împărți ce este de împărțit în partid este cea mai bună armă. Pentru asta Ciolacu a făcut alianțe cu Olguța, Stănescu și Firea. Probabil că i-a umplut de promisiuni și pe restul baronilor. Nu știm încă ce fel de lider este domnul Ciolacu. Tranzacțional sau agresiv? Vom afla în curând.

Cei mai vajnici oponenți sunt cei din fosta gruparea a lui Dragnea care simt că sunt îndepărtați. Olguța e prima repliată și este iarăși în fruntea trebilor. O să urmeze și alții. Marea problemă este că o parte din PSD trăiește în scenariul lui Dragnea, cel cu serviciile. Din punctul ăsta de vedere, Ciolacu se califică abitir la cel mai mare „securist” și nu o să scape de asta. 

E bine pentru PSD ce le propune Ciolacu? Pentru el este mai puțin important. Nu trebuie decât să salte partidul până la 25 la sută, ceea ce nu este imposibil. Apoi, patru ani în opoziție, o va cârmi foarte bine. 

A fost blat cu PNL? Nu știu dacă în sensul clasic. Și nu cred c-a fost cu PNL. Aș crede că este vorba de Iohannis, direct. Nu neapărat pe strângeri de mână, ci pe înțelegerea corectă a fenomenului. Adică pe ce are fiecare de câștigat. 

Ce e cu sesizarea la CCR? Nu poți să te predai pur și simplu. Plus că mai ai și tu o carte de negociere. Mai ales dacă lași impresia că stăpânești CCR. Puțin probabil, însă, ca aceasta să-l respingă pe Orban. Și, dacă-l respinge, care e faza? Iohannis pune pe altul care nu trece.

Ce se va întâmpla la alegeri? Toată lumea vrea alegeri locale și parlamentare simultane, adică transformarea votului în vot politic. Primarii dar și partidele se vor ajuta unii pe alții. Partidele mari iubesc acest sistem în care cei din local fac toată treaba pe teren, iar cei mai de frunte apar al televizor.

Și în fine, chiar vor fi alegeri anticipate? Cel mai probabil că da.     

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Domnu Marcel de la PSD anticipează venirea la putere

  1. Alin Stanciu spune:

    Imi sună în ureche replica lui Toma Caragiu : „Marcele !! Ne concentrăm și noi , puțin ??”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!