Doi kilometri pe zi vă pot schimba viața

Vineri seară am luat premiu de la Athletic Cardio Club. V-am povestit de ei, când i-am cunoscut la maratonul din Piața Constituției. Doctorul Gabriel Tatu-Chițoiu, un tip care a făcut mai mult bine în țara asta decât cinci guvernări, mă consideră membru al clubului. Dar, de fapt, premiul l-am luat pentru eseu. Mult zis eseu. E doar un text.

Nu mă pot mișca precum oamenii de aceștia și de câte ori mă întâlnesc cu ei sunt sincer invidios. Pentru că, dacă aș fi avut minte și voință, viața mea ar fi putut fi cu totul alta.

Aș fi putut fi slab, puternic, cu mai mult chef de viață. Aș fi reușit să-mi golesc mintea de toate mizeriile zilnice. Și aș fi arătat și eu atemporal precum oamenii aceștia. Aruncați un ochi.

În fapt, oamenii de aici sunt fie medici, fie pacienți. Au început de la o idee. Să le arate pacienților că inima se poate întreține mai bine prin mișcare,  decât prin pastile. În timp, au început să meargă la campionatele medicilor. Au câștigat medalii de aur, argint și bronz. Au căpătat o foame de competiție teribilă. Și mai ales, concurează între ei. Dacă intri pe roacc.ro, poți scrie zilnic cât ai alergat. Apoi, la final de an, tragi linie și primești premiu. Trebuie să faci măcar 600 de km pe an, că așa scrie în cărți. Anul acesta va exista și o aplicație  a clubului. Cât alergi, te monitorizezi cu telefonul și datele se duc direct în server.

Mai jos câteva fotgrafii și câteva istorii. Eu și doctorul Tatu, cel care și-a schimbat viața după 35 de ani de stat în scaun. Niciodată nu e prea târziu.

image (1)

Împreună cu marea campioană a României la aruncări, Nicoletata Grasu. A stat până la final și i-a aplaudat pe toți cei care concurează, căci știe bine ce muncă grea presupune fiecare medalie. Alături de noi, Marian Tudorică, antrenorul de maraton care îi pregătește pe toți cei din club.

image (2)

Nicoleta Grasu și doctorița Minodora Bogdan, campioana lumii la aruncări între medici. O femeie cu un spirit extraordinar.

image (3)

Viorica Gabrian și Laurențiu Spătaru, probabil oamenii care aleargă cel mai mult și mai bine din tot clubul.

image (4)

Și familia Călina, tată și fiu, alergători de la mic la mare. Da, Dumitru Călina, aleargă maraton în fiecare an, deși îl cred de 50 de ani. Cu noi este Oana Năstase, cea care în fiecare an organizează maratonul de la București. Oana, nu e dramatic că blocați orașul de două ori pe an! E de bine!

image

Îmi cer scuze celor pe care nu i-am pomenit. Sunt câteva zeci de oameni, fiecare cu o poveste care ar trebui să vă ridice de pe canapea. Mergeți și-i cunoașteți.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!