DNA a găsit prima șpagă plătită cu sex

Eu cred că cea mai bună zugrăvire a  României se poate face cu ajutorul comunicatelor de la DNA. Doar așa o să vezi cât de puturos, ramificat și osificat este sistemul care ne fură pe toți. Și cum din cauza lui mor oameni pe capete. Vinovății găsești în egală măsură: și la cei care iau și la cei care dau. Să vă explic.

În Covasna DNA a ridicat niște polițiști de la rutieră care dădeau permise pe capete. Știți sistemul. Cine avea nevoie de un carnet dădea banul la instructor, care îl căra la polițiști. Polițiștii tocmai își ceruseră transfer de la Neamț de unde veneau cu un istoric. Asta n-ar fi nimic surprinzător până ajungi aici:

”În același context, în perioada 7 martie 2016-20 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeași calitate de examinator, a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea.”

Ca să înțeleagă toată lumea. Există măcar o persoană în România care și-a luat carnetul prestând în fața unui polițist. Și care a fost evaluată pe puncte și din toate punctele de vedere. Realizați cam câtă minte au avut cele două personaje ale scenei? Câtă ticăloșie stă sub uniformă și câtă prostie de partea cealaltă.

Un carnet luat în genunchi cam atât face și pe șosea. Nu vreau să mă gândesc că cei doi inepți veseli au fi putut duce la vreun accident. Dar scena merge mai departe.

Domnul polițist, zice lumea de la Neamț, era celebru pentru activitățile sale. Atât de celebru încât a meritat și un articol de ziar. Iată ce spune el:

”Polițistul Adrian Anton, cunoscut în Piatra Neamț drept cel mai legist polițist de la Rutieră, spaima șoferilor din județ, a fost reținut de DNA pentru presupuse fapte de corupție. Faima lui Anton vine după ce în anul 2007 a ținut prima pagină a ziarelor pentru că a refuzat o mită de 100 de lei și a reținut permisul de conducere al unui șofer pe bună dreptate.”

Foarte frumos. Doar că trebuie să te uiți și la ziar. El se află în controlul unui alt personaj, Gheorghe Misăilă, pe care-l vedem într-un alt comunicat, de data asta de la DIICOT.

”La data de 06.04.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Neamț au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Mihai Stan, Mihai Toma, Georghe Eugen Cristian, Bușe Paul, Vlasă Ionuț Ciprian, Horpos Alexandru, Misăilă Gheorghe Dan, Trifan George și Trifan Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și complicitate la spălare de bani.” 

Așadar, un sistem de dat carnete pe șpagă și pe sex își găsește lăudătorii printr-un ziar al cărui patron e căutat de către Parchet. Nu ziceți că nu ați mai văzut situația asta. Ea capătă proporții uriașe la nivel central. Dar acum avem motivul rezonanței. Pentru că toate situațiile de le vedem în politica și administrația mare își găsesc un corespondent în lumea din țară.

Rețelele de corupție funcționează și în mic, cu funcționari, servanți, legături vicioase și protecție în presă. Lor li se adresează Liviu Dragnea când ne pune să alegem între anti-corupție și prosperitate. Despre ei și cu ei vorbește liderul PSD când le cere românilor să se hotărăscă. Și primește un bun răspuns din partea celor care sunt stâlpii acestei societăți. Și care n-ar ezita să ne pună în genunchi, dacă este cazul să ajungem la mâna lor.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!