Despre vacanța lui Iohannis

Președinția ne-a informat că domnul Iohannis este plecat între 6-10 aprilie într-o scurtă vacanță de Paște, ceea ce vă doresc fiecăruia dintre voi. Câteva observații.

1. Anunțul a apărut după ce presa a explodat de speculații privind locul în care se află Klaus Iohannis. Am auzit astăzi de la varianta că ar fi în România, până la cea că este în America, trecând prin Portugalia. Firesc este să spui unde te afli și să lași o minimă transparență în această chestiune. Eviți astfel scandaluri de genul Ponta aflat în Florida.

2. Nu ar fi rău să știe lumea și gradul de confort în care stă președintele pentru o corectă evaluare a mandatului. Sau poate stă într-o casă particulară, ca în vacanța dinaintea mandatului și atunci este și mai interesant.

3. Dacă e adevărat, Iohannis e primul președinte care își petrece concediile în afara României. Sincer, Traian Băsescu și cei dinaninte mi s-au părut un pic populiști în chestiunea asta, dar povestea avea o noimă. Concediul în România e și un semnal politic pe care poți să-l dai concetățenilor tăi.

4. Președintele o să fie bugetarul cu cea mai lungă vacanță de sărbători, că bănuiesc că la întoarcerea sa va pleca aparatul administrativ de la Cotroceni în ziua liberă dată de guvern.

5. Plecarea asta, într-un sezon mai puțin obișnuit pentru vacanțe, o să dea și o notă pozitivă asupra modului în care se muncește. Iohannis ne comunică scurt că nu e un prizonier al muncii și că uneori ai nevoie de pauză. Ceea cee ar fi firesc pentru fiecare dintre noi. Nu neapărat și posibil, că avem și șefi. Dar, ne-ar putea ajuta să fim o nație un pic mai relaxată.

6. Dacă e adevărat că este în Madeira, îl compătimesc. Plouă toată săptămâna acolo.

(ilustrație:shutterstock)

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

5 comentarii la Despre vacanța lui Iohannis

 1. Mihai Escu spune:

  Dupa 100 de zile de ne-munca, gafe, ne-comunicare, numiri prezidentiale nepotrivite … vacanta nu e meritata si nici legala. Pe banii cui isi odihneste redusul IQ impreuna cu prima – insotitoare de bord ? Practic e plecat din data de 3 aprilie si in acest timp, cine e presedintele ? Vacanta asta dovedeste clar ca nu avem nevoie de presedinte, care oricum, nu are nici o putere, este o alegere inutila, o functie fictiva, care genereaza doar cheltuieli. Normal ar fi ca noua Constitutie sa radieze aceasta functie decorativa,,costisitoare, iar in situatia actuala cu Iohannis, de un penibil major. Milioane de oameni au votat Nimic.

 2. victor1 spune:

  Domnule Striblea, scuze pentru comentariul alaturi de subiectul din titlu. Am urmarit cu intermitente emisiunea dvs. de la postul B1 din 06.04.2015. La partea intai cu Dl. Orcan si Dl. Turcescu nu am comentarii. Mi s-a parut Ok. Partea a doua, m-a umplut de sila. Discursul unor indivizi frustrati sau a unor indivizi trimisi la inaintare cu sarcina bine stabilita de a demoniza un personaj, dar care nu au capacitatea de a fi credibili, care isi formeaza argumentatia pe presupuneri si mai grav pe rastalmacirea unor vorbe si unor fapte ma intriga. Ar fi pagubos daca si acest post de dragul rating-ului sa se OTV-izeze. O emisiune de analiza politica pentru a fi credibila, pentru a-si atinge scopul educativ de largire orizontului de intelegere, trebuie facuta cu oameni de tinuta. Altfel, cu timpul cade in derizoriu.
  Cu stima.

 3. Dan Manea spune:

  Lasa-l pe Iohannis ca nu merita nici macar efortul unui comentariu. A devenit foarte rapid o mare deziluzie. Păcat de nația asta ca nu mai are pe nimeni capabil si credibil care sa o conducă.
  Te rog eu nu-l mai invita pe Turcescu in emisiunile tale. Astăzi când am deschis laptopul si l-am văzut in emisie m-a apucat un rău visceral. Omul asta, pe care eu si mulți alții l-am admirat ani de zile. a distrus prin ceea ce a făcut ultima fărâma de iluzie ca in mocirla asta care ne înconjoara de peste doua decenii au existat si oameni cu caracter.

 4. laurentiucat spune:

  cu amendamentul ca orice om are dreptul la vacata de paste. ptr ca la autist, duminica a fost sarbatoare.

 5. Sergiu Popilian spune:

  Astăzi, miercuri 08 aprilie 2015 în jurul orei 11 am auzit la radio (SWR-4) că dna Merkel este într-o vacanță de primăvară pe o insulă din sudul Italiei (sic!). I se ura de către moderator vacanță plăcută, fără ca acesta să dea semne că ar facă crize precum că rămâne țara fără conducător. Chestie de percepție.
  La fel urez și eu d-lui Președinte Iohanis: „Vacanță plăcută!”.

  P.S. Și ce dacă dl. Iohanis s-a dus să-și viziteze familia din Germania ? N-are voie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!