Despre vacanța lui Iohannis

Președinția ne-a informat că domnul Iohannis este plecat între 6-10 aprilie într-o scurtă vacanță de Paște, ceea ce vă doresc fiecăruia dintre voi. Câteva observații.

1. Anunțul a apărut după ce presa a explodat de speculații privind locul în care se află Klaus Iohannis. Am auzit astăzi de la varianta că ar fi în România, până la cea că este în America, trecând prin Portugalia. Firesc este să spui unde te afli și să lași o minimă transparență în această chestiune. Eviți astfel scandaluri de genul Ponta aflat în Florida.

2. Nu ar fi rău să știe lumea și gradul de confort în care stă președintele pentru o corectă evaluare a mandatului. Sau poate stă într-o casă particulară, ca în vacanța dinaintea mandatului și atunci este și mai interesant.

3. Dacă e adevărat, Iohannis e primul președinte care își petrece concediile în afara României. Sincer, Traian Băsescu și cei dinaninte mi s-au părut un pic populiști în chestiunea asta, dar povestea avea o noimă. Concediul în România e și un semnal politic pe care poți să-l dai concetățenilor tăi.

4. Președintele o să fie bugetarul cu cea mai lungă vacanță de sărbători, că bănuiesc că la întoarcerea sa va pleca aparatul administrativ de la Cotroceni în ziua liberă dată de guvern.

5. Plecarea asta, într-un sezon mai puțin obișnuit pentru vacanțe, o să dea și o notă pozitivă asupra modului în care se muncește. Iohannis ne comunică scurt că nu e un prizonier al muncii și că uneori ai nevoie de pauză. Ceea cee ar fi firesc pentru fiecare dintre noi. Nu neapărat și posibil, că avem și șefi. Dar, ne-ar putea ajuta să fim o nație un pic mai relaxată.

6. Dacă e adevărat că este în Madeira, îl compătimesc. Plouă toată săptămâna acolo.

(ilustrație:shutterstock)

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!