Demonizarea lui Cioloș

Liviu Dragnea a trăit momentul său de glorie în Parlament. Sper că l-ați văzut. S-a pregătit, a lucrat, și-a luat înălțimea sa cea mai potrivită. A vrut să domine sala și să dea lovitura. Căci despre asta a fost vorba. Uciderea gladiatorului în arenă.

Am spus mai demult. Liviu Dragnea este cel mai bun produs al politicii românești. A pornit de jos, a parcurs toate etapele corect. Știe politica românească pe de rost cu toate malversațiunile sale. Își înțelege electoratul perfect și știe ce să-i dea. Așa a gândit și ieri.

Un discurs în crescendo, cu fapte și replici memorabile, menit să lovească adânc în Cioloș. Să lase urme de sânge din care să se adape până la alegeri. Doar că sabia odată intrată s-a izbit de un nucleu dur, cum n-ai fi crezut că poți găsi la Cioloș.

”Incompetența ucide” este fraza cheie pe care Liviu Dragnea a lansat-o în spațiul public românesc. Ea va fi reluată la nesfârșit, răsturantă și spusă mai departe până când va crește ca un bolovan care va atârna de gâtul tehnocraților.

Este fraza care încununează întreaga campanie de demonizare dusă până acum de fundamentaliștii politicii românești. Chintesența și cea care deschide etapa electorală.

Victima a fost fixată. Va fi lovită în continuare cu fraze de genul: ”ați vândut țara străinilor”, ”lipsă de patriotism”, ”absorbție zero a fondurilor europene”,  ”anti-românism”, ”nu ați dat bani românilor.” Eșafodul este pregătit, execuția este pe cale să înceapă.

Iar Dragnea și PSD vor apăsa pe accelerație pentru că Cioloș este de fapt singurul adversar în această campanie electorală. Chiar dacă mai concurează și alții, furia maselor trebuie îndreptată împotriva celui care are hățurile. PNL este slab și este parte din sistem. Nu are nicio relevanță dacă te bați cu el.

Ca să ai șanse de reușită trebuie să te războiești cu cel mai mare, mai vizibil și cel mai vulnerabil în același timp. Cioloș nu are o mașină de partid care să-i transmită mesajele. Poate și de asta răspunde seara târziu pe Facebook.

Nu e prima oară când PSD face lucrul acesta. Constat că nu a învățat nimic din episoadele Băsescu și Iohannis. Au construit personaje negative și s-au împotmolit. Pentru că răspunsul va veni firesc și natural. Și la fel de mare.

PSD se pregătește de o a treia campanie negativă și constat că până acum nu are nimic de pus pe masă, în afară de un dușman. Dar de dușmani e lumea sătulă. Poate este timpul să ai și altă construcție în afară de ”să se dea”. Poate este timpul să te uiți la nevoile majore ale celor pe care-i reprezinți: inechitate, distribuție incorectă a resurselor, cod al muncii pentru angajatori. A, dar ce să vezi, liderii tăi sunt chiar acolo în tabără de criticat.

Și tocmai de asta, calea lui Dragnea va eșua. Îi lipsește ceva ce Dacian Cioloș și ai lui încă mai au: credibilitate. După 25 de ani e cam greu să spui că alții vând țara. Mai ales că acești ”alții” nu mai au niciun gând să stea în fruntea țării după decembrie. Iar aici calculele lui Dragnea se opresc. Pentru că oricât de bun ar fi cel mai bun produs al politicii românești, planul să se rezumă la un dușman.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!