De ce ne caută guvernanții la ouă

Cu ceva ani în urmă PDL-ul își făcuse un titlu de glorie din a tăvăli alegătorii care credeau altfel decât ei. De la ”plebe” la ”mahala ineptă” sau la ”viermi”, am auzit cam tot ce se putea. Apoi PSD i-a gratulat pe oameni cu titlul de ”răgălii” și ”putori” la protestele din februarie. Mult prea mult pentru niște băieți care nu au dat niciodată dovadă de capacități intelectuale peste popor. 

Astăzi, asistăm la un nou tip de tratament pentru cetățean. Prosteala pe față și râderea de inteligența omului obișnuit. Vrăjeală de șmecheri revărsată peste tot. De la Varujan care numără găurile făcute de ouă în bugetul statului până la Daea care le spune poezii ciobanilor, spectacolul asigurat este aproape zilnic. Dar nimic nu poate fi mai tare decât tratarea în răspăr a unor probleme reale.

S-a scumpit benzina? Nu, nu știu pentru că am șofer. Se ocupă soția, eu urmăresc doar chestiuni înalte. Câteva răspunsuri care te lasă cu gura căscată. Un fel de dispreț amestec cu o doză de iresponsabilitate încă nevăzută în România. Adăugați raportarea la liderul Dragnea ca la Dumnezeu, vezi cazul Rovanei. Ea spune că ”dacă a spus Dragnea că nu vor crește prețurile, atunci așa va fi. ” În timp ce liderul se plimbă cu niște paznici dubioși la instanță.

Oamenii aceștia nu sunt rupți de realitate. Nu, departe de ei. Doar au mutat ștacheta tupeului. Neagă realitatea, o falsifică și o adaptează propriilor nevoi. E nevoie să nu se discute de benzină, atunci prostești lumea pe față. E nevoie ca Liviu Dragnea să fie de neatins, atunci spui că e Dumnezeu. E nevoie de bani la buget, nu te uiți la găurile făcute prin aberantele salarii din administrație, ci numeri impozitele din ouă. E nevoie de forță de muncă și tăierea ajutoarelor sociale, bagi o poezie. E nevoie de manuale, le spui că viitorul o să fie mai bun decât cel prezent. 

Doar că în România e nevoie și de responsabilitate. Iar adevărul are prostul obicei să iasă la iveală, oricât l-ai căuta la ouă între timp. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!