Cum joacă Emil Boc între PNL și PDL

Am stat de vorbă cu Emil Boc despre fuziunea dintre PNL și PDL. Fostul prim-ministru nu înghite pe nemestecate fuziunea, ba mai curând spune că lucrurile nu vor merge mai departe de maniera asta. Dar cum?

Dacă este să văd pe cineva cu greu în PNL, atunci despre Emil Boc vorbim. Cum ar putea să fie el coleg de partid cu Crin Antonescu? Cum ar arăta ședințele de partid cu cei doi? Știu că în politică se pot înghiți multe, dar asta va fi ridicol. Ce se întâmplă de fapt între PNL și PDL? Câteva estimări:

1. Fuziunea nu se va face până în alegeri din motive tehnice. Adică durează mai mult de patru luni până când toate actele pot fi finalizate.

2. Cele două partide vor merge într-o alianță în care vor propune un candidat unic. Aici încă e loc de surprize și de candidați neașteptați.

3. PNL și PDL îl vor izola cât pot de mult pe Traian Băsescu. Vor avea însă și de voturile lui în turul doi și acesta este momentul pe care îl așteaptă Băsescu

4. Cele două formațiuni vor încerca permanent să transforme campania dintr-una axată pe Băsescu într-o campanie anti-Ponta.

5. Viitorul lor comun depinde de rezultatul în aceste alegeri. Cine ajunge la Cotroceni poate să facă și să desfacă alianțe guvernamentale.

6. Dacă vor pierde vor trebui să construiască opoziția în jurul lor, dar asta va transforma fuziunea într-un proces lung și complicat.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!