Cea mai tare casă din România

Nu e în centrul Bucureștiului. Nici la marginea sa, în vreo suburbie de milionari. Nu a strâns cei mai buni arhitecți sau peisagiști. Și nici n-a fost nevoie de milioane să o faci. A fost nevoie doar de răbdare, simplitate și un pic de har. Și un proprietar care să nu-și dorească foarte multe. Dar care a primit un dar făurit în mii de ani. Căci e singura casă din România care are o cascadă în grădină.


Casa albastră cu cascadă în grădină e lângă mânăstirea Corbii de Piatră, o sihăstrie săpată în stâncă. O minune de loc pe care l-am descoperit din întâmplare, căci în România rar ți se povestește de minunile de lângă tine. Mânăstirea e la Corbii Mari pe drumul ce duce la Nucșoara, unde în continuare nimeni nu s-a îngrijit să pună un indicator spre casa Elisabetei Rizea sau să-ți spună prin ceva că e un loc simbol al României.

Noroc că zona asta a Argeșului compensează prin peisaje. Drumul dintre Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș e fabulos, mai ales de-l prinzi la vremea copacilor înfloriți. Mii de petale o să zboare din livezi și-ți vor acoperi parbrizul. Desigur parbrizul trebuie să fie al unei mașini mari, căci drumul este praf.

V-am pus și două poze din Biserica Domnească de la Curtea de Argeș. La vremea prânzului, o rază de soare va lumina pictura plină de secrete. Dacă aveți noroc o să dați de un ghid care știe, și-ți povestește o bibliotecă. O oră a vorbit fără să se repete, amestecând informațiile cu poveștile spectaculoase și făcând să strălucească un loc unde ”edilii” nu au pus niciun panou.

Una peste alta e o excursie de o zi pe care v-o recomand. Mai ales că scapi și de smartphone.  E România exact cum o doriți. Frumoasă, simplă, surprinzătoare și cu oameni care sfințesc locul. Desigur nu poți să nu observi că ea are și conducători care au făcut orice posibil să te împiedice să ajungi aici. Iar dacă  cumva ajungi, au făcut să se știe sigur că nu au grijă de locurile astea.

P.S. Nu am reușit să punem casa și cascada în aceeași fotografie din pricina legilor fizicii. Dar asta înseamnă că trebuie să mergeți musai acolo. Veți fi mai câștigați.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!