Ce nu vă spune Gabriela Firea despre închiderea centrului în București

Dintr-un motiv pe care nu-l înțeleg, dar îl bănuiesc, noul primar al Capitalei nu vă spune tot ce trebuie să știți în legătură cu străzile închise din mijlocul Bucureștiului. Și sunt câteva lucruri pe care trebuie să le aflați.

Primul este că străzile vor fi închise în fiecare week-end și în toată această vară. Asta pentru că Primăria are un contract cu o organizație, Via Sport, care face astfel de evenimente. Contractul se semnează în fiecare an și evenimentul a ajuns la a șaptea ediție.

Primul dintre ele a fost organizat în anul 2010, dar nu există un contract cadru care să oblige autoritățile la ceva, ci un parteneriat care se reia anual.  Actualul contract a fost semnat de Răzvan Sava.

Via Sport este o organizație condusă de Dan Dumitrescu și de Alex Zamfir, oameni cu experiență în comunicare. Scopul acțiunilor este promovarea sportului într-un oraș paralizat din punctul acesta  de vedere. Dan Dumitrescu a scris pe blogul lui despre asta în anul 2012.

Aparent, Primăria contribuie la aceste evenimente și cu furnizarea unor utilități de genul toaletelor mobile. În rest, costurile sunt suportate de organizatori. Și bănuiesc că tot ei iau câștigurile.

Firea a aflat de contracte săptămână trecută când Dan Dumitrescu a fost la Primărie, după scandal, și i-a arătat că are documente pe care intenționează să le respecte. Primul astfel de contract a fost semnat în 2010.

Organizatorii au vorbit la data respectivă cu Sorin Oprescu. Oameni din Primărie spun că ar fi o legătură între cei de la Via Sport și Mircea Oprescu, fiul lui Sorin Oprescu. Eu unul nu am putut documenta acest lucru. Ce știu cert este că se cunosc. Sursele mele spun că în 2010, Oprescu a fost convins direct de cei doi să semneze și că a fost încântat de eveniment.

Din motive care îmi scapă, Gabriela Firea nu explică aceste lucruri. Puținele informații care pleacă din zona ei sunt pe surse. Nu mi-e foarte clar de ce face face acest lucru, pentru că ea nu este afectată deloc de aceste legături contractuale care vin din trecut.

Nu știu nici calculele de imagine, nici cele politice, dar în mod clar, primarul general are ezitări majore să facă lumină în povestea asta. Singurul lucru la care mă duce capul este că nu se poate plânge de greaua moștenire lăsată tocmai de Sorin Oprescu.

Una peste alta, Bucureștiul va fi un oraș sportiv la sfârșit de săptămână și în această vară. Sau din cealaltă perspectivă, un oraș închis în următoarele luni. De la anul mai vedem.

Foto

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!