Ce este esențial în scandalul dintre PNL și PDL

După apariția stenogramelor cu celebrul de acum Tase, (cum i se spune discret și tandru lui Atanasiu) trebuie să tragem și câteva concluzii. Căci nu trebuie să vă închipuiți că povestea va dura foarte mult. Toată lumea are interes să pună batista pe țambal. Și acum să vedem ce ne interesează pe noi.

1. Atanasiu a spus adevărul și trebuie felicitat. Așa stau lucrurile: PNL-ul vechi nu-i suportă pe cei din PDL și au încercat repetat să le tragă acestora preșul de sub picioare. Pe culoarele politicii se vorbește de luni bune că domnul Predoiu nu va fi prim-ministru sub nicio formă. Mesajul este încurajat și de la Cotroceni, unde Iohannis nu a uitat nicio clipă afrontul lui Predoiu din campanie când a uitat să-l sprijine. De altfel, președintele a avut câteva întâlniri separate doar cu oameni din vechiul PNL.

2. În politică ești sancționat dacă spui adevărul. Mă rog, dacă publicul îl află. Aceasta va fi concluzia acestui episod în care Atanasiu a trebuit să-și înghită vorbele. Funcția le e mai dragă tuturor.

3. PDL nu va face mare gălăgie cum s-a și văzut la ședința de astăzi. Nici în spatele ușilor închise nu s-a întâmpla asta. Ba, mai curând, Blaga este chiar bucuros că are un argument să-i pună cu spatele la zid pe partenerii săi. Iar afirmația lui Atanasiu îl ajută acum pe Predoiu care va fi menținut în funcția de premier în devenire o lungă perioadă. Mult mai lungă decât și-au propus liberalii care acum trebuie să-și arate buna-credință.

4. PDL nu va face scandal public și pentru că momentan nu prea mai are ce face. Ei știau deja despre ce vorbește Atanasiu, dar nu au unde să plece. Se ascund foarte bine în PNL, acolo unde nu-i ating decât stropii din valul anti-Băsescu.

5. Înregistrările tind să devină o practică. Liderii locali, în special. își rezolvă problemele înregistrându-și adversarii. Chestiunea a devenit atât de banală încât nu ne mai deranjează sursa și intenția celui care le-a făcut.

6. Ce ar trebui să ne doară mai tare e chestiunea ”amantelor” care sunt pregătite pentru funcții. Adică, băieții ăștia încă nu au ajuns la putere, nu au pregătit un program real de guvernare, dar au consoartele pregătite pentru căpătuială. Drept dovadă că nu au înțeles nimic din noiembrie până acum.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!