Ce am învățat noi de când s-au deschis pușcăriile

Un șofer din ministerul de interne ia un autocar și aproape îl prăbușește în mulțime. Doar un noroc face ca iresponsabilul să nu lovească o coloană întreagă de mașini. Uriașa mașinărie s-a balansat între două tramvaie și apoi s-a oprit brusc între linii. 

Pe șofer l-au pedepsit luându-i covrigul vreo două luni și cu o amendă de 1500 de lei. Enorm de dureroasă. Dar pentru că este un cadru valoros al societății l-au lăsat să lucreze în continuare la minister. 

Între timp, un coleg de-ai lui a pus mâna pe bâtă și a sărit la o femeie care circula regulamentar. El era cu camionul pe contrasens. Pentru că femeia nu s-a dat la o parte a amenințat că o bate. 

Să nu vă închipuiți că starea asta de nervozitate, aroganță și șmechereală vine in senin. Nu. Băieții aceștia au învățat cel  mai repede că societatea și-a pierdut resorturile și legăturile care o țin la un loc. Din tot haosul legat de justiție și atacurile permanente asupra acesteia ei au înțeles foarte repede că dacă ai o funcție, funcțișoară, ești parte din sistem, ai un protector la partid, atunci scapi. 

Ei au înțeles ușor că poți să forțezi limitele legii, că o poți încălca pentru că cei mari și cei puternici scapă. Dar cele mai bine au înțeles că nici măcar infracțiunile de drept comun nu mai sunt pedepsite. Ani de zile am trăit cu impresia că cei mari scapă. Acum scapă toată lumea. 

Sindicatele din penitenciare spun c-au ieșit din pușcărie peste o mie de oameni. Ministerul spune că nu știe, nu poate, nu află, dar nu dă date exacte. Sindicatele se așteaptă ca opt mii de oameni să iasă din pușcărie. 

Semnul acesta este clar pentru societate: nu mai există reguli, nu mai este nevoie de ele, dacă le respecți sau ești cinstit, ești prost. Cei care lucrează zilnic cu limita legii au văzut asta cel mai repede. Așa că nu mai există granițe: fiecare face ce vrea. 

Acesta este cel mai bun rezultat al guvernării PSD. Și unul pe care și l-au dorit: toți sunt la fel cu noi, o mocirlă.  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!