Ce a mai tăcut astăzi președintele nostru

Sper că sunteți bine sănătos și că v-ați întors cu putere de muncă de unde ați fost. Vă transmit pe această cale că în ultimele ore în România s-au întâmplat următoarele chestiuni care ar putea să vă intereseze:

1. Muncitorii de la Mioveni au ieșit în stradă și cer să li se facă autostradă care ar spori putera fabricii de automobile. Protestul vine după ce compania Renault a amenințat că pleacă din România, dacă autostradă nu e gata până în 2020. În premieră, s-a strigat în stradă și ”Jos Iohannis”, lucru care nu trebuie să vă îngrijoreze încă, dar ar trebui să vă pună un semn de întrebare. 

2. Rusia tocmai a transmis oficial că, fiind o țară care are scutul american, suntem o țintă din punctul ei de vedere. Pentru dumneavoastră nu ar trebui să fie o problemă, căci am înțeles de la fostul președinte că la Vila Lac 3 există un buncăr. Pentru restul familiilor din România s-ar putea ivi însă o problemă.

3. În culisele Parlamentului, partidul care v-a adus la Cotroceni a blocat procesul de revizuire a Constituției pe o durată nedeterminată, probabil până când va avea majoritate. Nu pot să vă dau link la știrea asta, dar sunt convins că o știți deja. Și mai știți că tot PNL pregătește acolo un amendament care să-i scoată pe procurori din magistratură. O fi bine, o fi rău? Încă nu știu, în afara unei dezbateri.

4. 25 de membri ai partidului care trebuie să facă ”guvernul meu” au semnat legea prin care își dau pensii speciale. Inițiativa este un rezultat al ”politicii altfel” pe care o promovați, probabil.

Aș putea să vă mai înșir câteva lucruri, dar sunt deajuns și astea pentru o zi. Tot ce vreau să vă spun este că oamenii pot fi conduși doar dacă le vorbești, dacă le arăți calea și dacă îi îndrumi. Și, mai ales, dacă le dați speranță, încredere și soluții. Nu vrea nimeni să fiți Traian Băsescu, ci dimpotrivă. Iar domnului Băsescu nu i s-a reproșat prezența în spațiul public, ci modul în care deseori a făcut-o: agresiv, jignitor uneori, intolerant și inconsecvent. Dar a fost un lider multă vreme. Dacă nu le vorbiți românilor, habar nu o să aibă nimeni că o parte din lucrurile bune care s-ar putea întâmpla vi se datorează. Dar e alegerea dumneavoastră. Eu, unul, vă aștept la interviu la B1 să mă contraziceți.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Ce a mai tăcut astăzi președintele nostru

 1. alex spune:

  Dacă Iohannis ar răspunde fiecărei amenințări a câte unui oficial rus,atunci toată ziua,de dimineața până seara,numai asta ar face.Deasemenea ironia cu buncărul este de prost gust,inducerea ideii că lui Iohannis nu îi pasă de siguranța țării doar pentru că el e apărat e o prostie manipulatorie.
  Legat de Mioveni,e nefondat să fie supărați pe Iohannis,ei ar trebuii să fie împotriva lui Ponta,lui Emil Boc,lui Tăriceanu,tuturor miniștrilor transportului.

 2. moise spune:

  Domnule Striblea,
  1.Nu presedintele face autostrazi.Guvernul.
  2.Seful statului major care s-a referit la Romania ca tinta din cauza scutului,(intr-o conferinta de presa!!!),nu reprezinta un punct de vedere oficial al statului rus.
  3 si 4. Odata ales,presedintele se rupe definitiv de partidul care l-a propulsat si devine un aparator si moderator al tuturora.
  5.E trist ca v-ati mutat la B1 cu tot cu campania gretoasa pro Ponta de la romania.tv.Si nu ne mai luati de prostalai,ca vi se vad vopselele de la o posta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!