Câteva observații la fuziunea PNL-PDL. Băsescu, izolat

Primul pas al fuziunii dintre PNL și PDL s-a făcut. Însă, mai e mult până departe și trebuie îndeplinite mai mult condiții. Câteva observații:

1. Fuziunea e lucrul cel mai bun pe care îl pot face cele două partide trecute într-o opoziție săracă și fără substanță.

2. Uniunea asta s-a mai făcut și în urmă cu 10 ani. Doar că atunci era plină de entuziasm anti-PSD, care acum lipsește, deși partidul de stânga e la fel de puternic. Entuziasmul lipsește pentru că oamenii cu greutate ai luptei împotriva PSD nu sunt aici.

3. PDL și PNL sunt partide cu politicieni corecți, dar fără strălucire. Nu știu cine dintre ei va înflăcăra oamenii. Cel care are capacitatea asta, Crin Antonescu, a lipsit. A lipsit și Emil Boc, probabil din mândrie.

4. Nu sunt convins că fuziunea va merge până la capăt. Cred că e o modalitate prin care Blaga și Iohannis încearcă să lea dea sentimentul că trebuie să tragă la aceeași căruță.

5. Cheia fuziunii stă în candidatura lui Iohannis. Dacă acesta pierde procesul cu ANI și nu mai poate candida, nu cred că liberalii vor trage cu Predoiu. Ei au alternative: Antonescu, Tăriceanu. Nu trebuie să lase puterea la alții.

6. PSD va face orice să oprească fuziunea. Asta pentru că un candidat PNL-PDL în turul doi va atrage natural toate voturile de dreapta. Și pentru că treptat pot forma un pol important și în Parlament. Astfel, PSD va lipi această fuziune de persoana lui Băsescu. Greu.

7.PMP va face orice să împiedice fuziunea. Dacă nu are candidat în turul doi nu mai de oferit nimic, nimănui.

8. Ponta și Băsescu vor transforma conflictul dintre ei într-o bombă atomică, menită să ocupe tot spațiul mediatic. PNL-PDL vor avea astfel puțin spațiu de exprimare.

9. Noul partid nu va intra în nicio combinație cu Traian Băsescu, ca să nu-i preia pasivul și va încerca să transforme campania într-una anti-Ponta.

Și cea mai importantă:

10. Traian Băsescu este izolat pe scena politică din România. Nimeni nu vrea să intre în combinații cu el. În afară de frică nu mai are ce pune pe masă.

Mai jos argumentele lui Vasile Blaga:

(sursa foto)

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Câteva observații la fuziunea PNL-PDL. Băsescu, izolat

  1. Nu am, pentru ca sunt de acord cu Dvs. Argumentele sunt logice, insiruite norml, adevarate, nu dau nastere la alte interpretari. Felicitari, stimate domn, si mi-ar placea sa va pot numi prieten, chiar si virtual.
    Cu stima,
    ing. Livia Apostolescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!