Care este performanța noastră la Euro?

Dacă este să socotim, avem o victorie cu o echipă teoretic mai bună, Ucraina. Două înfrângeri cu două echipe care ne sunt net superioare. Și un egal de care toată lumea avea nevoie cu o echipă similară cu Slovacia. Golaverajul ne este ușor defavorabil. Și toate astea într-o grupă din care toate echipele au plecat acasă. 

Dar ca să poți progresa, trebuie să te uiți și la lucrurile pozitive. Și acestea există. 

În primul rând avem un grup de jucători cu care putem merge mai departe. Iar grupul este mai valoros decât fiecare dintre individualitățile noastre, mai curând mediocre. Grupul acesta are legături emoționale și profesionale puternice. În următorii patru ani, se poate dezvolta, mai ales dacă de mai jos apare și o individualitate. 

Pare că avem un proiect. Știm ce poate face și cum trebuie să facă această echipă mică. Și că încă se poate face mai mult cu acest grup. Pare că avem un drum. 

Avem un public extraordinare care este alături de echipă și care îi dă o energie mare. Asta mai contribuie la ceva: la genul de atmosferă care face Naționala atrăgătoare și pentru copiii români născuți în alte părți de lume. 

Dar dacă este să vorbim de performanță, aceasta nu o cântărim acum. Ea trebuie cântărită peste doi ani când ne putem califica la Mondial, acolo unde nu am mai fost din 1998. Intrarea în acest club ne poate spune dacă avem un sistem care funcționează, un sistem care este capabil să dea echipe performante. Iar cu adevărat performanță se poate socoti, la nivelul nostru, cu calificări succesive vreme de un deceniu. Poate cu o ieșire sau două din grupe. 

Aici trebuie să fie miza și socoteala noastră. Deocamdată avem motive să fim optimiști și să felicităm această generație. Cel puțin eu nu am crezut, dar am sperat mereu că vor da tot ce pot mai bine. Și asta s-a întâmplat și este absolut în regulă. Domnilor, vă mulțumim pentru emoțiile frumoase. Vă sunt alături pe mai departe.

Foto: Ștefan Constantin Shutterstock

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Care este performanța noastră la Euro?

  1. Radu cornel spune:

    Foarte bine și frumos spus .

  2. cioran marius spune:

    Din pacate, aceasta calificare si aceasta prestatie au fost pura intamplare. Victoriile au aratat mai mult ..munca (au alergat cat toate generatiile dinaintea lor la toate turneele la care am mai participat) si ..norocul (niciodata nu am fost asa de dominati in toate meciurile jucate si totusi sa reusim o victorie si un egal). Pana nu vor intelege politicienii ca , fara a crea premisele revenirii la sportul de masa (de exemplu interzicerea finantarii echipelor care joaca in ligi profesioniste din banii publici si acordarea de vouchere tuturor parintilor care isi duc copii la un sport de echipa-gen primaria/guvernul suporta 10-50% din valoarea abonamentului lunar) nu vom mai avea sporturi de echipa si rezultate (la nivel de nationale), doar ..intamplari! PS In tribune s-a vazut disperarea diasporei sa ..aiba si ei ceva cu care sa se mandreasca in lume referitor la tara din care au plecat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!