Când vorbește poporul, uneori mă iau frisoane

Am primit câteva mesaje zilele astea, cam toate în aceeași notă. Și anume că expeditorii dețin adevărul în numele unor mase mai mari sau mai mici de oameni.

Cosmin spune: Nu domnule Striblea, lasaţi-ne pe noi să ne alegem viitorul, nu ni-l bagaţi voi pe gât. Nu avem nevoie de spălători de creiere.Publicul dumneavoastră (cei cu taloane de pensii) vă pot vedea aşa cum vreţi, dar noi (cei cu diplome de licenţă) vă vedem exact aşa cum sunteţi!

Mugur zice : Stiti ce zice opinia publica ? Iesiti din studiourile care colcaie de ” oameni politici ” si vedeti ce spun oamenii . Oamenii astia de care de 25 de ani acesti oameni politici si-au batut joc . Intrati in spitale , mergeti in piete , la sate , de fapt , oriunde . Opinia publica nu numai ca aproba ” Marea Incatusare ” dar , vor pedepse mai mari , confiscarea banilor furati ( unde dl . Ponta este un Iosefini , un Houdini) .
Eu , prin natura meseriei , vin in contact cu toate categoriile acestei opinii publice . N-ati vrea sa-i aveti in studiouri alaturi da invitatii obisnuiti ai ” tocsourilor ” .Asa ca , domnule Striblea , mai usor cu opinia publica . P.S. De ce nu comandati un sondaj de opinie ?

Doina îmi explică: Domnule Striblea, prezenta individului ( Traian Băsescu)  a fost jalnica,dar gustul amar este ca nu ati intrebat: de ce atata umilinta pentru acest biet popor si de unde atatia bani la el si udrea?Tot ceea ce a atins acest om s-a ofilit.Tupeul fara margini,nesimtirea si iesirea lui pt a atentina pt arestarea udrei.Asta intrebam domnule Striblea, de ce justitia s-a trezit acum? Ii este frrica ca dupa 1 luna de arest Udrea va ceda.Romanii au suferit prea mult ca ei sa mai fie liberi.

Monica trage concluzia: Sunt fff curioasa si am sa urmaresc acest interviu.Intrebare; CU CE AM GRESIT NOI, CA EL SA DEVINA BLESTEMUL ACESTEI TARI?

Astea au fost, așa, la o căutare scurtă. Ce mi-a sărit în ochi este apetența de a vorbi în numele mai multor oameni. Și liniile de delimitare care se trag. După cum urmează:

Pensionarii sunt musai mai proști decât cei cu licență. În general niciun pensionar nu are dreptate în fața unui intelectual. Pensionarii nu muncesc și stau pe banii celor cu licență. Știu unde a vrut să bată, dar nu i-a ieșit exact. Se referea la publicurile de televiziune. Există credința că cei care urmăresc Antenele și RTV-ul sunt mai în vârstă și prizonieri ai stângii, Surpriza este că și la B1 e un public destul de bătrân. Deci împărțeala nu se face pe vârste și nici pe licențe. Dar de multe ori s-ar putea face pe bun-simț. Și stau și mă întreb ce defect major se poate produce în mintea unui om să pună problema așa.

Apoi, opinia publică zice că dorește musai sânge. Și să se facă dreptate. Aici intuiesc pe cineva de dreapta pentru că la returnarea banilor vorbește de Ponta, Deși discuția logică ar trebui asă fie despre Cocoș, omul care făcea 9 milioane pe zi. Și eu sunt opinie publică stimate domn, și nu cred că ne vor salva cătușele. Ele îi vor îndepărta pe corupți. Dar faceți o confuzie gravă între înlăturarea corupților și apariția unor nume noi credibile și muncitoare. Aceeași confuzie ca și Iohannis. Și, chiar dacă sunt minoritar, mă voi purta ca în lumea civilizată: nu voi susține instituțiile de forță, ci cetățeanul în fața lor. Înțeleg nevoia de curățire a acestei țări după atâția ani de furt și o susțin. Dar nu-mi spuneți că așa vine și reforma.

Să trecem și de partea cealaltă. Adeversarii lui Băsescu devin ușor patetici. Ei își apară țărișoara, devenind un pic mistici. Zici că Băsescu și ai lui au fost vreo plagă de care nu mai scăpăm. Surpriză, instituțiile alea ale lui Băsescu îl devorezaă și pe el. Semn că au atins capacitatea de a lucra la un anumit nivel. Ce trebuie să rezolve ele e răspunsul la întrebarea: de ce cu întârziere. I-am pus întrebarea aceasta lui Traian Băsescu, nu mi-a răspuns.

Am sfârșit împărțiți în două tabere care nu sunt dispuse să-și facă nicio concesie. Singurul lucru care îi unește este sângele, dar al celorlalți. Și va mai dura. Un istoric mi-a spus azi că perioada robespierreană a revoluției franceze a durat ani buni. Vom trece și noi prin ea până la găsirea unui echilibru rațional și emoțional. Și de abia de atunci vom putea construi.

P.S. Dacă o să cad în patima vorbitului în numele multor oameni să mă muștruluiți bine.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Când vorbește poporul, uneori mă iau frisoane

 1. mal malcu spune:

  AMICE TU CARE DETII ADEVARUL IN NUMELE LUI GHITA CARE TE PLATESTE MAI AI NAS SA COMENTEZI ALTI OAMENI ?

 2. moshu49 spune:

  mi-e dor de un TELEJURNAL adevărat, ceva ca la DIGI 24 HD
  m-am săturat de BREAKING NEWS, îmi face tot mai rău la neuron
  nu de vreo nostalgie este vorba ci de o altă stare, de normalitate 🙁

 3. moshu49 spune:

  revin: văzînd „ULTIMUL CUVÂNT” de ieri şi pe Măruţă (alt om cu laptopu’!) cum vorbeşte el în numele românilor – diaspora şi ţară – te rog să-l pui să scrie de 100 de ori „P.S.”-ul acestei postări; poate se prinde.
  dacă e jurnalist să mă informeze, dacă e analist am telecomandă (slavă inventatorului!). 🙁
  ori să-şi facă televiziune pe persoană fizică unde poate vorbi şi în numele geto-dacilor. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!