Când cocalarii devin corupți

Mă tot uit de vreo două zile la dialogul dintre Mădălin Dumitru, director în Primăria capitalei și soția sa, Cristina. Aici înregistrați într-un dosar al DNA. Cea care vorbește este doamna Dumitru:

”Am zis eu ceva de Polo vreodată? Nu. Am zis eu ceva de Passat vreodată? Nu. Am iubit Touareg-ul? Da. Am… Nu mi-a plăcut Mitsubishi. Ți-am spus că nu-mi place ca maşină. După aceea, după ce l-ai luat, am zis, ce am zis? Ce ți-am zis când l-ai luat? Ţi-am zis că eşti nebun, poate. Nu? Zâmbindu-ţi: „Ești nebun, da? Ai făcut-o și pe asta”. În sensul ăsta, da? Să trecem peste Mitsubishi. Ce a urmat? Am zis ceva când ai luat ML-ul? Nu. Am zis ceva când ai luat E-ul? Nu. Lucrurile, aşa, în general, știi, spuse… Am zis: „Da, sunt împotriva unui yaht!”, pentru că te-ai plimbat de trei ori cu barca. Şi nu e absolut nimic absurd în asta, Mădă. Nu poţi să-mi reproşezi că încercam să te aduc cu picioarele pe pământ.

Dacă n-ați înțeles, povestea e simplă. Domnul Dumitru, acum arestat, a trecut în 4 ani de la un mic Polo la un Mercedes Clasa E. Dar nu așa deodată, ci printr-un Passat, apoi Touareg, un Mitsubishi, și un ML. Și, ca să fie treaba-treabă, și-a luat și o barcă. Dar cum pe toate astea le ai degeaba dacă nu te fălești cu ele, a mers cu toate la serviciu. Bănuiesc că fără barcă totuși. Ce mai zice doamna Cristina:

”Primele discuţii pe care le-ai avut tu la primărie şi pe care le-ai uitat în ultima vreme, la ce se refereau? Să nu veniţi cu mărci. Da? Să nu vă afişaţi, da? Ce ţi-am zis eu? Că te duci să te dai în spectacol şi să te întrebe lumea: „De ce?”, cum l-au întrebat pe nu ştiu cine de ceasul pe care îl poartă îl emisiune.”

Dar el nimic. A strâns mașini, case și ceasuri:

”Ce o să fac? Trei ani de puşcărie, cinci, opt, nouă, cincişpe şi tot scap. Și?”

Acum, eu nu zic nimic că omul e corupt. Mă bucur că l-au prins. Nu e primul în sistemul public care fură fără măsură. Și nu o să fie nici ultimul. Alții furau cu zecile de milioane la nivel înalt. Măi, dar am o mare problemă că omul este prost. Atât de prost încât să-l certe nevasta că fură prost. Iar asta e cu greu scuzabil pentru un funcționar public plătit din banii noștri.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!