Dezastrul campaniei se închide cu o știre din care partidele nu pricep nimic

Nu rămân cu mare lucru după campania electorală. Prostia cu Soros nu e demnă de reținut și nimeni nu o să aibă o viață mai bună sau mai proastă dupa asta. Nu vor fi impulsionate afacerile, nu vor apărea locuri de muncă, nimeni nu va avea salarii mai mari. 

Așa că, dacă discutăm prostii, nu vom fi atenți la lucruri importante. Iar zilele astea de campanie o singură știre a fost importantă. Și anume că fabrica de pâine Titan se închide. 250 de oameni vor fi trimiși acasă. Iar fabrica va mai face doar produse congelate, nu pentru Românai, ci pentru export.

Este imposibil să nu vă fi lovit de pâinea lor în ultimii ani. Dacă nu o știți sub firma Titan, o știți ca un produs Loullis, grecii care au avut-o în proprietate ani buni. Acum este proprietatea grupului Raiffeisen, prin compania GoodMills, dar o parte a fost preluată și de o asociație a unor  fermieri suedezi.

Cei care închid sunt austriecii care vor să facă doar morărit, nu și pâine. Oamenii vor fi trimiși acasă elegant, cu șase salarii compensatorii și un program de relocare a forței de muncă. Austriecii spun că fac asta pentru că  vor să se ocupe doar de făină, că asta e priceperea lor.  

Asta după ce-au investit 18 milioane de dolari și au devenit furnizorul exclusiv al McDonalds  în România, Grecia, Bulgaria. Ce i-o fi apucat? Nu au auzit că în România, Parlamentul a făcut o lege care le dă 51 la sută din piață? Nu au auzit că pâinea lor aproape se va vinde la sine?

Probabil c-au auzit, dar nu cască ochii la prostii. Știu singuri că o astfel de lege nu funcționează în Europa. Mai știu că fac un profit de doar un milion de euro, care la 250 de oameni nu înseamnă mare lucru și mai știu că România e scumpă la forța de muncă și că e mereu impredictibilă.

Dacă ești mare, toate lucrurile astea te încurcă la un profit foarte mic. Un profit pe care ți-l mănânca evaziunea de care șefii politici nu se sinchisesc. Și-ți mai spune ceva. Că nimic din promisiunile electorale ale posibilor învingători din România nu se îndreaptă către tine. Când îți petreci campania oferind măriri la bugetari și nevorbind nimic despre oamenii care muncesc și produc ceva, aproape firesc că cei din urmă își vor lua tălpășița.

Mi-aș dori ca mâine dimineață, Dragnea, Gorghiu și Nicușor, laolaltă cu ceilalți, să  fie în față la fabrică să le facă oamenilor concediați diverse promisiuni. Iar de la restul parlamentarilor, în frunte cu Nini Săpunaru, să meargă în curte să le explice că au lege românească foarte tare. Care le plătește salariile. Căci, evident, naționalismul este mai tare ca piața. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

4 comentarii la Dezastrul campaniei se închide cu o știre din care partidele nu pricep nimic

 1. Avatar Antal spune:

  Domnu Striblea,

  nu va alarmati. Daca paine nu avem, mancam orez. Ne descurcam cumva. E mult mai grav faptul ca politicienii prin stresul cauzat cu masurile aberante l-au condamnat la moarte pe tatal meu, care a mers in instante de judecata pana a facut comotie cerebrala. Duminica o sa voteze si dansul, l-am tot vazut pe listele electorale.

  1. Avatar MARCEL MARIN spune:

   SI OREZUL ESTE CONTRAFACUT! CU PLASTIC, CHIMICALE ETC!!!

 2. Avatar nicu spune:

  Si pentru mine stirea asta e „meh”. Locuiesc in cartierul Titan dar nu imi amintesc sa fi cumparat vreodata paine de la fabrica Titan. Faina cred ca da.

 3. Avatar Cami spune:

  Dar de unde cumpărați pâine Domnul Nici ,aproape la toate magazinele din Titan se vinde pâine fabricata la fabrica Titan inclusiv la Mega Image.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!