Cadouri bărbătești.

Buuuun. Vă dau din casă. Moșu’ mi-a adus printre altele  cele două jocuri din fotografie. Două, pentru că nu s-a priceput exact pe care mi l-aș dori eu. Oricum în opinia specialistului de la magazinul cu pricina, nu există joc mai anost.

Posibil, dacă ai în cap numai împușcături, driblinguri și ideea că jocurile trebuie să te agite. E vorba de alt nivel. Alea-s jocuri de băieți, astea-s de bărbați. Te pun un pic să gândești.

Ce n-am știut eu despre Football Manager 2013, este că au reușit să-l strice. Nu știu cine i-a învățat că mai mult e mai bine.

Așa că au colorat ecranele alea, le-au făcut mai multe și mai complicate. Vă jur că nu am reușit în două sesiuni să gasesc team-talk-ul. În schimb, grafica 3D merge mai bine ca în trecut. Meciul e mai cursiv, se vede mai bine. Golănia maximă e în altă parte și asta mă va îndepărta de jucăria asta. Băieții au băgat niște module prin care poți să cumperi facilități pe care le aveai în trecut în setări. [citat]Vrei mai mulți bani? Mergi la bancă! Te costă un euro! Vrei ca scouterii tăi să muncească permanent? Bagă un euro! Un euro adevărat din banii tăi. Dacă îți pui capul, lași rapid vreo 5 euro într-o oră de joc.[/citat]

Băieți, eu am plătit o dată! Mă enervați! Nu-mi amestecați viața virtuală cu cea reală. Și lăsați-mi portofelul în pace.

FIFA Management arată în schimb mult mai mișto. Chiar are o super grafică. Aproape zici că lucrezi la birou și că faci treaba asta în realitate. Iar jocul e foarte tare mai ales că ai tot felul de comenzi care îl transformă într-un fel de FIFA de jucat. Adică dai pase, șutezi, faci alunecări, tot ce știți de pe consolă. Faza asta îl transformă în cel mai tare joc pentru tată și fiu. Adică eu mă ocup de management de echipă, de transferuri ș.a.m.d., iar Vladimir joacă pe teren. Cool!

Toate astea se întâmplă doar dacă reușești să-l instalezi. Frate, ca și ăia de la Football Manager, care au ceva online ce se numește Steam, ăștia au ceva ce se cheamă Origin. Iar instalarea se face de pe net. 45 de minute durează, cu copilul de 7 ani lângă tine spunând: nu e gata? nu e gata? [citat]Promit că dacă prind pe unul care a făcut mizeria asta, îl pun să-l instaleze de 50 de ori la rând. Nu mi-am dat seama dacă vor și alți bani.[/citat]

Două vorbe pentru cei care se vor strâmba că mă joc: toată lumea trebuie să se joace din când în când. Te ține în viață. Alta pentru cei care o să strâmbe din nas că nu iau jocuri de pe net: și eu primesc bani pe drepturi de autor. Să-i respectăm un pic pe oamenii ăștia.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!