Banda veselă din Mexic

Nu vi s-a părut că atmosfera s-a înviorat brusc când s-a apucat de jucat Mexicul cu Germania? Nu a mai fost timp de așezare, de cunoaștere a adversarului, de tacticizare, sfertul de oră de tatonare. Nu, mexicanii ca niște pistolari, s-au apucat să tragă în toate părțile. 

A fost ca și cum o orchestră de mariachi a năvălit peste o berărie germană în care avea loc oareșce concert de fanfară, dar ăia de abia își așezau tingirile. Cât timp să-și pună tubele, băieții făcuseră câteva raiduri pe la bar și stricaseră cam toată organizarea. 

Și  la ce să te aștepți de la o echipă care a plecat la Mondial doar după ce a organizat o petrecere cu 30 de prostituate? A fost un fel de tradiție, ei mai organizând treaba asta și-n 2010 și-n 2011. E adevărat, niciodată numărul nu a ajuns la 30. La petrecerea din 2010 au fost suspendați 11 jucători. Și la cea din 2011, dar probabil c-a devenit un fel de emblemă de onoare. 

În paranteză fie spus, eroul național Rafa Marquez, jucător la cinci mondiale care a intrat pe teren ca să ia banderola prin minutul 75 este numit de Ministerul de externe american drept șef al unei rețele de traficanți de droguri. De altfel, anul trecut, Marquez și-a suspendat activitatea de fotbalist vreme de trei luni ca să-și poată pregăti apărarea în fața justiției. 

Pe scurt: n-a avea cum să fie altfel. Antrenorul Osorio se plimba sâmbătă la o conferință de presă cu un tricou pe care scria: ”trebuie să joci de dragul de a câștiga, nu de teama de a pierde.” Cred că n-ai cum să gândești altfel când intri în vestiar ca în tripou la Las Vegas. De la femei la droguri, naționala sa le știe pe toate. E o gașcă veselă care se vede din când în când ca să facă o mega petrecere. 

Singura lui problemă este că asta nu are cum să țină la nesfârșit. 

Foto: ESPN

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!