Au ajuns politicienii să ne facă hoți pe noi

Întâi te-au învățat că ”alesul” este deasupra ta. Că are drepturi și libertăți care ție niciodată nu-ți sunt accesibile. Te-au ținut la cozi pe care le-au sărit, te-au dat la o parte de pe drum ca să treacă cu coloanele lor care vin de niciunde și se duc spre nicăieri.

Ți-au limitat dreptul la vot și i-au pus pe morți să voteze. Și-au construit sisteme de protecție și de imunitate care i-au scos mereu în afara justiției. Ți-au spus că militarii trimiși în Afganistan sunt cumva la o plimbare și și-au făcut griji de viața lor complicată la cantina Parlamentului , acolo unde o friptură este trei lei.

Au vrut să-și dea amnistii și grațieri. Și chiar atunci când au intrat la pușcărie, au stat în acea parte de pușcărie mai bună. Țara asta a fost a lor în fel și chip și-au ținut în ultimii ani să-ți spună că nu au nicio vină în ce se întâmplă, iar dacă este o vină atunci ea vine din afară.

Nu au tăcut nici măcar când oamenii au murit și au pus și asta la îndoială. Și când credeai că nu mai este nimic care să te surprindă, să te lovească direct în moalele capului, atunci au desăvârșit completa răsturnare a bunului-simț în România. Astăzi, încununarea tuturor acestor fapte a venit prin apologia furtului. Cum ar veni, suntem toți o țară de hoți, condusă doar de unii mai mari, șefi de bandă.

Adrian Severin este condamnat în primă instanță la trei ani cu executare pentru că în văzul unei Europe întregi a cerut bani pentru promovarea unui proiect legislativ. Încă nu e vinovat, potrivit legilor din lumea asta.

Azi spune așa: „când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul” . Practic spune că dacă fură el un bou în Parlamentul European, voi furați câte un ou pe acasă, pe unde sunteți. Ca să scape, este în stare să-și facă tot poporul hoț. Este în stare să cânte ode furatului și să ne pună pe harta morală furtul lor. Vrea să transforme totul într-o mocirlă în care furtul lui să nu se mai deosebească.

Și adaugă: „ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt. Corupția înseamnă deviere și devierea nu poate fi a majorității sau a unanimității”

Nu, domnule Severin, nu suntem toți niște hoți. Cei mai mulți dintre români sunt oameni cinstiți care își văd de treabă într-o țară croită prost. Și dacă avem vreo vină este aceea că nu am reușit să facem alegerile corecte și să luptăm mai mult. Dar, nu, nu suntem toți hoți. Avem o clasă conducătoare care colcăie de hoți și impostori, dar nu un popor care în totalitatea sa se apucă de obiceiurile ei.

Declarația lui Severin este una profund îndreptată împotriva statului, în orice formă de organizare și lovește chiar esența colectivității umane: cea în care conlucrăm împreună bazându-ne pe încredere și pe dreptate.

Altfel, nu mă pot stăpâni să nu râd. Nici nu vreau să mă gândesc ce colcăie în lumea sa. Pe principiul pe care tocmai l-a enunțat, în curând se va găsi unul mai mare să i-o tragă. Și nici nu va mai putea protesta.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

11 comentarii la Au ajuns politicienii să ne facă hoți pe noi

 1. Ioan Big spune:

  Magister ludi (Invatatorul scolii); Manus manum lavat. (O mana spala pe alta); Medicus curat, natura sanat. (Medicul il are-n grija, natura il insanatoseste)

  A fost lecuit / CTP

 2. Costel Constantinescu spune:

  …cei mari se ingradira
  cu-averea si marirea in scutul lor de legi

 3. Ander Sandu spune:

  Bine scris!As mai avea de spus ca acest”severin” aplica intr-un mod pervers teoria ferestrelor sparte prin paradigma paradoxului chelului,adica a principiului asocierilor diferentiale-acumularile cantitative duc la salturi calitative-indicând printr-o logica inversa ca ei(politicienii)au invatat sa fure prin exemplul oferit de popor!Acum si mie imi vine sa rad,dar si sa plang de ciuda!I-as linsa pe hraparetii astia nemernici!

 4. bine scris!
  e frustrant sa lupti cu o mafie care a acaparat institutiile propriului stat, dar trebuie aratati insistent si fara ragaz cu degetul, e minimul necesar.

 5. Justitiatil spune:

  Niste hoituri în putrefacție,viermi,paraziti…..

 6. Justitiatil spune:

  Niste hoituri în putrefacție,viermi,paraziti…..L-au omorât pe Ceaușescu și i-au lut locul peste10000 nemernici, foști comuniști.

 7. Bora Maria spune:

  Trist e ca hotii acestia CALIFICATI sunt invitati la multele non televiziuni sa ne dea lectii??!!…si…multi,prea multi oameni ajunsi in pragul disperarii iau de bune balivernele lor

 8. Andrei spune:

  Absolut de acord cu toate comentariile de mai sus, dar ca deobicei, nimeni nu amintește ca totusi, cineva i-a votat pe nemernicii ăștia, fără votul romanilor n-ar fi ajuns acolo! Deci, logica lui e, dacă au votat un hot, trebuie ca fura și ei, nu?

  1. Off spune:

   Deci s-a inventat sistemul „democratic” pentru a justifica orice actiune a clasei politice printr-un „vot popular” ?

 9. ramon spune:

  pe bune acum, cine nu a copiat la vreo lucrare sau nu a chiulit o zi sau mai multe la servici, nu a luat ceva de la servici care îi trebuia (sau nu) acasă ? Cine a avut tupeu în el fie a copiat, fie și-a însuțit ceva. Mentalitatea PCR este că ei trebuiau să ia de undeva să satisfacă altceva, ceea ce s-a făcut după 1989, dar ți înainte. După 1989 totul a crescut continuu (de la Năstase 4 case la cele 6 ale lui Claus). Că i-am crezut sau nu depinde de naivitatea noastră că vom avea un conducător înțelept care le va rezolva pe toate, dar nu cred că există țară în Europa care are campanii electorale bazate pe șmecherii verbale sau acuzarea celorlalți de fapte penale, cel puțin din 2004 încoace asta e ”muzica”. Orice alte tentative de a propune ceva sunt necredibile, neimportante, populiste și mincinoase.

 10. alex spune:

  Si culmea discursul asta nu-l ajuta cu nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!