Adrian Năstase cere alegeri anticipate

Ieri, la ieșirea de la Jilava, Adrian Năstase a dat o idee, gratis, celor din clasa politică. Prima din seria celor pe care le va transmite în noua sa calitate de ”consultant politic”: alegeri anticipate în anul 2015.

Dacă cineva a înțels că domnul Năstase dă idei pentru PSD, atinci se înșeală amarnic. Domnul Năstase a venit cu o idee pentru toată clasa politică minus PMP. În fapt ideea este una anti-Traian Băsescu, punct. Care este calculul făcut?

Adrian Năstase a receptat corect planul lui Traian Băsescu și anume că PMP nu este o construcție pentru anul acesta, ci pentru 2016. Atunci speră domnul Băsescu să dea marea lovitură și să revină în fruntea unei coaliții care să strângă toți cei anti-PSD. Adrian Năstase le-a spus însă aseară celor dispuși să-l asculte că au la dispoziție un moment unic să scape definitiv de Băsescu. Cu un partid mic, fără structuri, fără pârghii de putere, cu o lege electorală defavorabilă, PMP poate fi scos în afara Parlamentului.

Atenție, oferta nu este doar pentru PSD, ci și pentru PNL-PDL, cărora le atrage atenția că ar putea păți ca el. Există și posibilitatea tehnică de a declanșa aceste alegeri, căci indiferent de rezultatul prezidențialelor vom avea un nou guvern. Acesta poate pica de două ori, ducând la dizolvarea Parlamentului. E un scenariu negru pentru Traian Băsescu, pentru că este perfect aplicabil. Totul e să se strângă o forță politică majoră care să își dorească asta.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Adrian Năstase cere alegeri anticipate

  1. Avatar Simona spune:

    Foarte corect. Sa-mi justific parerea. La alegerile din 2012 in colegiul in care locuiesc am votat Ludovic Orban si C.P.Tariceanu. Au castigat ambii, dar ce sa vezi.. Dl Orban acum s-a unit cu PDL-ul. Pai pe mine, Dl.Orban, nu ma mai reprezinta. Daca vroiam sa votez PDL votam si singura. Deci DEMISIA domnule Ludovic Orban si ALEGERI ANTICIPATE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!