Adevărul până la capăt

Poliția a dat un comunicat în care lămurește ce s-a întâmplat în seara în care a murit motociclistul din coloana oficială a vicepremierului Oprea. Căci, da, acum este oficial, polițistul Cosmin Gigina se afla în coloana vicepremierului Gabriel Oprea.

A fost nevoie de intervenția presei, în special din online, ca acest lucru să se întâmple. Cu o excepție, ediția de aseară a Ultimului Cuvânt, care a alocat o parte importantă emisiei acestui subiect, programele mari de televiziune nu au abordat subiectul. Spun, ca și aseară, că ”nu putem căuta dreptatea pentru un eveniment de acum 25 de ani, dacă nu o găsim pentru o moarte de acum 25 de ore”.

Cred că acest comunicat a fost însă provocat de presiunea crescândă din interiorul Poliției, presiune care i-ar fi putut exploda în față lui Oprea. Din ce în ce mai mulți polițiști vorbeau pe surse sau de-a dreptul oficial. Și, dacă e să mă întrebați, a mai fost acolo și o mână nevăzută. Una care a făcut un site cu mărturii, care însă a dispărut imediat. (site-ul funcționează acum din nou). Partea asta, de operațiune secretă, merită aplecare ceva mai târziu, căci și ea este importantă.

Acum, însă, avem nevoie de adevăr până la capăt. Mai sunt câteva întrebări la care Oprea și echipa sa trebuie să răspundă:

1.De ce nu spus Poliția de la bun început adevărul. În primul comunicat ni s-a spus că polițistul participa la fluidizarea traficului. Cine a ascuns adevărul și de ce? S-a încercat mușamalizarea caestui caz și acest lucru a dat greș?

2.Unde se îndrepta coloana oficială? Comunicatul Poliției spune că aceasta se deplasa pe traseul traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă. S-a oprit în Știrbei Vodă? Ce era acolo? Care era de fapt locul și scopul final al acestei călătorii?

3, Astfel vom verifica dacă s-a respectat dispoziția legală a constituirii coloanei, pe care miniștrii o pot folosi doar în caz de urgență. Așa zice legea. Care era urgența lui Oprea?

4. S-a oprit coloana oficială lângă trupul ofițerului? Comunicatul zice ca da, primul martor ocular zice că nu. La fel spun și mărturiile apărute sub anonimat.

Cazul este investigat de Parchet. El poate scoate adevărul până la capăt. În egală măsură este de datoria Corpului Poilțiștilor să vorbească. Nu să folosească site-uri anonime și mărturii pe surse. Să iasă în față din respect pentru colegul lor mort și pentru meseria lor. Să spună adevărul până la capăt și să câștige respectul pe care l-au pierdut. Noi ne-am făcut treaba, acum este rândul lor. Și dacă o vor face, nu vor fi doar respectați, ci vor câștiga dreptul de-a merge și pe culoarul de la etajul unu al clădirii din Piața Revoluției. Și ei știu exact la ce mă refer.

Și ar mai fi ceva: nu văd lucru care să te împiedice să te oprești când un om moare lângă tine. Nici unul!

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Adevărul până la capăt

  1. Liviu R. spune:

    Adevarul doare si pina BINILII INVINGE mai e mult. Sper si doresc sa se faca dreptate si lumina in acest caz. Familia lui inca suferă si cred ca au dreptul sa si găsească linistea si ei. A fost doar un om care si a facut datoria pina la capăt. D.zeu sa l odihnească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!