Zhu Rong Fu și discipolii săi.

În mitologia chineză Zhu Rong este zeul focului. Nu știu dacă e o întâmplare că maestrul poartă numele ăsta dar e cert că dacă pune mâna pe tine simți că-ți iese foc din spinare. La noi e cunoscut pentru tratmentul cu ace pe care îl face de 20 de ani în zona Obor. În fapt, omul e celebru pentru că e un mare luptător de wu-shu una din artelele marțiale chineze, discipol al unui maestru legendar Wang Ziping.  De-a lungul anilor a fost campion la suliță și lanț.

În România s-a stabilit că era un pic mai bine decât în China. Acolo era angajat într-un cabinet de acupunctură, aici are propria afacere. Dacă-l întrebi unde-i mai bine, în România sau în China, o să-ți spună că viața sa e aici. Negreșit că i-ar fi plăcut și în America. Unul din prietenii săi e instructorul lui Jet Li, iar la rangul său în artele marțiale, cu siguranță că Hollywood-ul l-ar fi primit cu brațele deschise.

Că pe Zhu Rong Fu viața l-a adus aici, la București, e un noroc chior pentru noi. Noroc de care trebuie să ne bucurăm. Acele lui au făcut multora bine, inclusiv mie. Și mai e ceva. Zeci de români au îmbrățișat stilul de viață al maestrului. De două ori pe săptămână, Zhu predă elevilor săi ore de wu-shu, iar vinerea toți doritorii pot învăța tai-chi. Pe unii dintre cursanți i-am văzut într-o sâmbătă seara într-un spectacol extraordinar. Mai ales că majoritatea lor nu sunt profesioniști, ci niște cetățeni care, ca și noi, se duc zilnic la muncă și apoi vin la antrenament. Oamenii au fost încântători, mie unul mi-au plăcut la nebunie. Nu mai spun de copii din sală care au rămas cu gura căscată.

Îi vedeți mai jos, iar dacă vreți să faceți așa ceva, îl găsiți pe maestru în fiecare marți, joi și vineri seara la sala de sport a Liceului Lazăr. Pozele sunt făcute cu un Samsung Galaxy S3. Unele au ieșit, altele nu. Cert e că eram în primul rând de la scenă și nu am fost foarte impresionat de calitățile aparatului. Realizez că face foto bune doar dacă nu e nimeni în mișcare și e baie de lumină. În fine, pe telefon pozele se văd muuuult mai bine decât pe laptop.

 

 

 

 

 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!