Voi ştiţi ce culoare are ” Legenda mănăstirii Putna”?

A venit rândul meu la teme. Verificare pe tema la lectură. Nimic complicat în capul meu, plin de surprize dacă e să-l urmărești pe Vladimir. Legenda o știți: Ștefan cel Mare trage cu arcul, despică un paltin în două și așa alege locul mănăstirii.  La finalul lecturii, copiii au de completat, direct pe carte, diverse lucruri legate de povestire. Ce au înțeles, dacă la acțiune participă personaje reale, știți voi, lucruri de clasa a treia. Iar la un moment dat intervine întrebarea cheie. Pe care o vedeți la un loc cu răspunsul mai jos.

legenda maro a lui vladimir

Și acum, sincer, la ce v-ați gândit? Exact! Fix la aia m-am gândit și eu. Și l-am luat un pic la descusut. Cum de-a ajuns la concluzia asta extremă? Ce l-a supărat atât de tare, chiar nu-i place textul de loc? Și acum mă rușinează din nou: ”Am zis maro pentru că am văzut niște filme istorice din anii 80 și aveau o culoare maro”. Logic și plin de sens. Și în parte adevărat, dacă te gândești că pelicula din anii aceia bătea un pic în sepia.

Și când să mă liniștesc de tot, văd că la ultima întrebare, ”ce vi s-a părut cel mai interesant” a lăsat loc liber. ”Eeeee, nu era nimic care să mă intereseze în povestirea asta”. Ne-am luptat un pic cu el, să-i explicăm că e important să tragă o concluzie, dar nu ne-a reușit. Omul a fost hotărât: e la fel de interesant ca filmele din anii 80. Și nici nu-l judec foarte tare. Povestirea asta era și în cartea mea de română acum vreo 30 de ani. Doar că nu mă întreba nimeni ce culoare are.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

2 comentarii la Voi ştiţi ce culoare are ” Legenda mănăstirii Putna”?

  1. Mica spune:

    Sunteti ff tare Dle Striblea daca mai aveti tim sa va si amuzati dupa asa o ” isprava” a fiului !

  2. Mica spune:

    … de fapt am vrut sa zic FELICITARI ca va gasiti timp pentru ascultarea reactiilor baiatului ! Chiar mi-a placut asocierea. Copilul meu fata a fost intrebata in clasa a I-a ce culoare are graul iar ea a intrebat-o pe doamna ” da de ce ne intrebati pe noi. Dumneavoastra nu stiti ?!? ” iar eu am aflat de asta intamplator de la un coleg de clasa pre numele lui LAMAIE ( ca nu mai tin minte cum il chema de-adevaratele !) Uite ca voi sunteti destepti si va faceti timp sa ascultati la copii si sa va bucurati in direct de ei , Bravi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!